joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  MApN trimite două aeronave speciale ca ajutor pentru Grecia

  de Special Arad | 25 iulie 2018, 11:13 AM | Naţional

  0

  Ministerul Apărării Naţionale a pregătit două aeronave speciale cu 20 de militari şi echipament adecvat, care sunt gata să plece pentru a da  o mână de ajutor la stingerea incendiilor ce devastează zona Atenei și care s-au soldat până acum cu zeci de morți, anunță Digi24. 

  Forțele aeriene române au pregătit o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum și o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, cu un total de aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor și personal auxiliar, care pot decola în orice moment, la ordin, către Grecia, anunță Ministerul Apărării de la București.

  Ministrul Mihai Fifor a avut marți mai multe convorbiri telefonice cu ministrul elen al apărării, Panos Kammenos, pe tema situației de urgență din zona Attica. Ministrul Fifor i-a spus omologului elen că armata română este gata să intervină cu oameni și echipamente în sprijinul forțelor care acționează la fața locului, în cazul în care autoritățile de la Atena vor solicita sprijinul prin Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.

  sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.