vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Manifestație împotriva guvernului în Polonia

  de - | 14 decembrie 2016, 8:10 AM | Internaţional

  0

  Mai multe zeci de mii de polonezi au manifestat marți în toată țara cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la declararea stării de asediu în regimul comunist, protestatarii acuzând guvernul populist al partidului Dreptate și Justiție (PiS) de restrângerea libertăților democratice, informează Agerpres citând AFP.

  La Varșovia, manifestanții s-au reunit simbolic în fața fostului sediu al Partidului comunist polonez (POUP), mărșăluind apoi spre sediul partidului aflat la putere.

  „În prezent, la fel ca acum 35 de ani, puterea noastră ne atacă, ne privează de libertățile noastre. În prezent, noi trebuie să fim toți împreună, solidari, pentru că solidaritatea ne unește astăzi, la fel cum ne unise în trecut’, a declarat Mateusz Kijowski, liderul Comitetului apărării democrației (KOD).

  Participanții au adus un omagiu victimelor stării de asediu, impusă în 13 decembrie 1981 de generalul Wojciech Jaruzelski cu scopul de a pune capăt mișcării Solidaritatea.

  Citește continuarea pe Agerpres.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.