vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Manifestări culturale dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie

  de Special Arad | 21 ianuarie 2020, 3:53 PM | Știri Arad

  0

  Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Arad prin manifestări culturale organizate de Instituția Prefectului – Județului Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”, Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului și structurile județene ale MAI și MAPN.

  Manifestările vor demara joi, 23 ianuarie, la ora 14.00, în holul Palatului Administrativ, unde va fi prezentată o expoziție cu tema unirii Principatelor Române. Pe 24 ianuarie, festivitatea dedicată „Micii Uniri” se va desfășura pe platoul din fața Palatului Administrativ, începând cu ora 11.00. Aceasta va cuprinde intonarea Imnului Național al României, o rugăciune de binecuvântare rostită de Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, un moment artistic susținut de membrii unor ansambluri artistice populare din județul nostru iar la finalul ceremoniei întreaga asistență va fi invitată să se prindă în Hora Unirii – simbolul unirii celor două Principate Românești, actul istoric săvârșit la 24 ianuarie 1859.

  PROGRAM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.