Update Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin (Video)

  de Special Arad | 17 March 2023, 5:45 PM | Internaţional

  2

  Curtea Penală Internațională a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pe care îl acuză de comiterea de crime de război în Ucraina, relatează Reuters.

  Rusia neagă în mod constant acuzațiile și neagă comiterea de crime de război în Ucraina, în ciuda numeroaselor dovezi. CPI a emis mandatul pentru arestarea lui Putin pentru suspiciuni de deportare ilegală a copiilor ucraineni și transferul ilegal de oameni de pe teritoriul Ucrainei spre cel al Rusiei. La începutul săptămânii, Reuters scria că este de așteptat ca CPI să emită mandatele, primele de când a început investigația în ce privește războiul din Ucraina. Separat, CPI a emis mandat și pentru Maria Alekseievna Lvova-Belova, responsabila din Rusia pentru Drepturile Copiilor, pentru aceleași acuzații.

  UPDATE – Reacția lui Dmitri Medvedev

  „Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin. Nu este nevoie să explicăm de ce ar trebui să fie folosită această hârtie pe post de hârtie igienică”, a fost reacția ironică a lui Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

  Twitter.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.