duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mănăstirea din Gai a fost o mare de lumină în Noaptea Învierii. La slujbă au venit şi refugiați ucraineni, cărora Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul le-a spus cuvinte de mângâiere

  de Special Arad | 24 aprilie 2022, 9:43 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Glasul Cetății)

  Mănăstirea Gai din Arad a fost sâmbătă noaptea o mare de lumină, iar credincioșii care au răspuns chemării Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul de a lua Lumină au devenit purtători de lumină. Alături de enoriaşii arădeni, la slujbă au luat parte şi refugiați din Ucraina, cărora Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul le-a spus „Hristos a înviat” în ucraineană: „Христос послав!”.

  „În noaptea Învierii, când preotul ne invită: „Veniți de luați lumină”, constatăm cu toții, din biserică și din afara ei, că devenim o mare de lumină și purtători de lumină. Această lumină Îl simbolizează pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care este Lumina lumii și a Înviat aducând lumii har, lumină și viață veșnică.

  Ne-am pregătit pentru Înviere, iar acum a venit momentul să ne bucurăm de această Sfântă și mare Sărbătoare. Prețul bucuriei Învierii este durerea, Crucea și jertfa. Dar după post, întristare și rugăciune vine și lumina Învierii ca o răsplată pentru conlucrarea noastră cu Bunul Dumnezeu. Credința noastră în Învierea Domnului Hristos este curajul de a evada în lumină, de a trăi în lumină și nu în întuneric.

  Acum toate s-au umplut de lumină, iar Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Prin Învierea Domnului s-a deschis Împărăția lui Dumnezeu”, care este lumină, sfințenie, frumusețe, armonie și slavă.

  Domnul Hristos a spus despre Sine: „Eu sunt învierea și viața”, și ne cheamă și pe noi să fim vii și plini de înviere. Dumnezeu nu a murit, ci a coborât în iad și i-a înviat pe cei drepți. Dumnezeu nu a murit chiar dacă mulți din lumea aceasta nu mai cred în existența și Învierea Lui.

  Dumnezeu ne iubește și dorește să ne împărtășim din Învierea Lui, să înviem mâncând și să înviem mergând către El.

  Ziua Învierii ne cheamă să ne luminăm, adică să înțelegem că viața noastră pe pământ și istoria întreagă nu sunt doar existență biologică sfârșind în mormânt, ci și viață chemată la înviere, viață întru Hristos Care zice: „Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac” (Ioan 11, 25-26).

  Așadar, Ziua Învierii este dar de lumină, putere și viață izvorâte din iubirea și sfințenia Domnului Hristos.

  Ziua Învierii ne ajută să învingem întunericul și păcatul, ura și violența prin iertare și dreptate, să biruim lăcomia și zgârcenia prin milostenie și dărnicie.

  Ziua Învierii ne dă putere să nu-i uităm pe cei singuri, bolnavi, străini, săraci și pe cei afectați de războaie și calamități.

  Sunt aici, la Mănăstirea Gai Arad, împreună cu noi în rugăciune, frații și surorile noastre întru Hristos, din Ucraina. Dragostea lor și a noastră față de Mântuitorul Hristos și de Biserică ne unește în aceeași lumină a Învierii și comuniune a iubirii. Să fim lumină și pace unii pentru alții, în înțelegere, altruism și libertate, așa după cum ne-a îndemnat Domnul nostru Iisus Hristos: „Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul” (Ioan 13,34).

  Îl rugăm pe Domnul Hristos, Lumina lumii și temelia învierii noastre, să ne lumineze gândurile, cuvintele și faptele pentru a ne bucura de viață, familie, prieteni, comunitate și Biserică.

  Vă doresc tuturor ca Învierea lui Hristos sa va umple sufletul și casele de lumină, har, sănătate, pace și bucurie.

  Cu dragoste, credință și binecuvântare sfântă, mărturisim împreună:

  Hristos a Înviat! Христос послав!

  și Adevărat a Înviat! Він справді надіслав!”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, în Noaptea Învierii, la Mănăstirea Gai din Arad.

  sursa: glasulcetatii.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.