sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mănăstirea Feredeu, în siguranță în fața viiturilor

  de Special Arad | 15 iulie 2022, 2:03 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Mănăstirea Feredeu este pusă în siguranță în fața viiturilor, a anunțat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  În urma viiturii produse în luna mai, albia cursului de apă „Valea Șerpilor” s- a colmatat excesiv afectând grădinile, parcul și curtea  Mănăstirii Feredeu (comuna Șiria). Pentru a reduce riscul inundațiilor din zonă au fost executate lucrări de decolmatare, recalibrare, degajare albie  și consolidare de maluri cu  anrocamente din piatră brută. Aceste lucrări au fost necesare în vederea asigurării  secțiunii optime de scurgere și limitării eroziunilor de mal.  

  Ne-am asumat, împreună cu Apele Române, să prevenim viiturile de genul acesta, să protejăm mănăstirea și proprietățile oamenilor. Prin îndepărtarea aluviunilor scade considerabil riscul producerii de inundații în cazul creșterii debitelor și implicit a producerii unor pagube materiale. Rugămintea mea este aceea de a întreține albia pârâului, șanțurile din fața caselor, pentru ca pe viitor să evităm situațiile neplăcute”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.