„Mami, cheamă poliția. Vine… voi muri”. SMS-urile trimise de un tânăr, victimă a carnagiului din club Pulse

  de - | 14 June 2016, 8:39 AM | Internaţional | Topic special

  1

  „Cînd totul s-a terminat iar primii care au ajuns în club, trecând peste corpurile sângerânde au strigat: „Dacă ești în viață, ridică mâna!” Cineva a răspuns: „Voi muri”

  În jurul lor, telefoane sunând la care nu răspundea nimeni, o melodie de fundal macabră a unui carnagiu, unul pe care America nu l-a mai văzut.

  Atacul de la clubul Pulse este cel mai sângeros atac în masă din Statele Unite. A început duminică dimineața cu două sunete puternice.

  Focurile de armă au durat preț de o melodie întreagă. Pulse, tot timpul s-a afișat ca fiind cel mai tare club de gay din Orlando, dar pentru cei care mergeau acolo în mod regulat, era mai mult decât atât. Pentru mulți era un sactuar. Un loc în care găseau confort în comunitate, un loc în care găseau liniște față de toată ura care încă îi înconjoară.(….)

  Când s-a apropiat ora închiderii, 02:00, Omar Mateen a intrat cu o pușcă de asalt, o semiautomată și un jurământ lui ISIS. Când primele două focuri s-au auzit, nimeni nu a observat. Sunetele scurte aproape că se potriveau cu ritmul melodiei.

  „Am crezut că e melodie de la Ying Yang Twins sau ceva de genul acesta” a spus Christopher Hansen, care a fost înăuntru. A durat ceva timp până la realizare. Pentru unii lumina focurilor de armă a fost ceea ce i-a făcut să realizeze atacul. Toată lumea fugea.

  Oamenii s-au aruncat la pământ, încercând să se târască la adăpost. Alții s-au îndreptat către ieșire, separându-se de prieteni, trecând peste străini.

  „Nimeni nu și-a dat seama ce se întâmplă până la al cincilea sau al șaselea foc”, spune Luis Burbano, care era la bar. „Între al zecelea și al douăzecelea totul a devenit real!”

  Muzica tare și întunericul a alimentat confuzia.

  La ora 02:09, era clar ceea ce se întâmplă iar clubul a postat pe pagina de facebook: „Toată lumea să iasă din club și să fugă”.

  Luis Burbano și cel mai bun prieten al lui au ieșit pe o ușă de acces a angajaților atunci când au realizat că împușcăturile se aud din ce în ce mai aproape. A spus că nu s-a uitat înapoi să se uite la trăgător.

  „Nici nu am vrut să mă uit în spatele meu. De ce? Să mă uit la ei, era ultimul lucru pe care îl vedeam, ultima mea amintire despre ei. ”

  Ray Rivera, unul din DJ-i de la Pulse, mixa pe terasă când i-a văzut pe toți cum ieșeau din club.

  Doi oameni, un bărbat și o femeie, s-au ascuns sub masa lui.

  „Bărbatul plecase iar femeia era acolo panicată, i-am spus că trebuie să facă liniște și imediat ce a fost o pauză între împușcături, am împins-o afară și i-am spus: Să mergem!”

  Cu tricourile leoarcă de transpirație și sânge, cei care au ajuns afară îi ajutau pe răniți făcând garouri din tricourile lor.

  Joshua McGill a ajutat o victimă, care avea mai multe plăgi împușcate, să șchiopăteze către siguranță. Nu l-a cunoscut, dar când au ajuns la adăpost s-au îmbrățișat.

  McGill i-a spus: „Dumnezeu are grijă! Vei fi bine. Răspunde la telefon.”

  Dar atât de mulți nu au mai scăpat. Preț de trei ore, timp în care atacatorul a luat ostatici, s-au ascuns în vestiar sau în țevile de aerisire.

  Fără ajutor, prinși în capcană, șocați și speriați, le scriau mesaje text celor dragi cerându-le ajutorul.

  Eddie Jamoldroy Justice, un contabil de 30 de ani, a căutat adăpost în toaletă, de unde îi scria mamei lui:

  „-Mami, te iubesc

  -În club se trage

  – Prins în toaletă

  -Sună poliția

  …Voi muri.”

  Mama lui, Mina Justice, a încercat să îl asigure că a sunat la 911 și că ajutorul este pe drum:

  „Acum îi sun

  Mai ești?

  Răspunde la telefon

  Sună-mă

  Sună-mă”

  Justice i-a răspuns înapoi:

  „Sună-i mami

  Sunt în toaletă încă

  Vine…

  Voi muri”

  A fost ultimul mesaj. Era printre cele 50 de victime care nu au mai scăpat.

  sursa: Fox2now

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și continui să fiu consternat de lipsa de comentarii. Au murit 49 de oameni!!!!

   A ăștia nu se pun ca erau GAY!

   La atentatele de la Paris reacția a fost masivă.
   Acum? Liniște și pace! Poate unii din voi se și bucură pe ascuns. Alții o interpretează că „I-a bătut Dumnezeu pe acești păcătoși.”

   La mine pe masă arde o lumânare. 🙁

   +4 voturi
   +1
   -1