Mamă și două fiice, depistate cu documente germane la Frontiera Nădlac. Problema e că pașapoartele nu erau ale lor…

  de Special Arad | 18 ianuarie 2019, 11:48 AM | Urmăriți

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: Poliția de Frontieră)

  Comunicat. În data de 18.01.2019, în jurul orei 03.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-au prezentat pentru a ieși din țară, călătorind ca pasageri într-un autocar, care circula pe ruta România – Germania, o femeie însoțită de două fetiţe. La control, femeia a prezentat pentru ea si cele două minore documente de identitate eliberate de autorităţile din Germania.

  Cu ocazia identificării si verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele nu sunt aceleași cu cele din fotografiile cărților de identitate, motiv pentru care au fost duse la sediul instituției pentru verificări.

  În urma verificărilor s-a stabilit că femeia este cetățean irakian, în vârstă de 24 de ani și este mama celor două fetiţe în vârstă de 4, respectiv 6 ani. Persoanele respective sunt solicitante de azil în România, iar mama copiilor a recurs la această metodă pentru că nu aveau documente de călătorie valabile pentru Spațiul Schengen.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, participaţie improprie la fals privind identitatea şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.