vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O mamă și cele trei fetițe ale sale, transportate la spital după ce au fost depistate la cerșit în Piața Mihai Viteazul

  de Ioana Costaș | 3 noiembrie 2023, 1:42 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția Locală Arad)

  O mamă împreună cu cele trei fetițe ale sale – cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani – au fost depistate de polițiștii locali, în Piața Mihai Viteazul, apelând la mila publicului. În fapt, femeia se folosea de cele trei fete ale sale pentru a face rost de bani. Cea mai mică dintre copile era aproape dezbrăcată, în condițiile în care afară erau doar 10 grade Celsius.

  Polițiștii locali, care veniseră în Piața Mihai Viteazul pentru verificarea unei sesizări, le-au observat pe mamă și pe cele trei fetițe, astfel că au solicitat prezența celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Aceștia, la rândul lor, au cerut o ambulanță deoarece fetițele prezentau semne de răceală.

  Reprezentanții Poliției Locale Arad explică situația întâlnită de agenți în Piața Mihai Viteazul: „În data de 1 noiembrie, în jurul prânzului, o patrulă de poliție locală aflată în zona Pieței Mihai Viteazul pentru verificarea unei sesizări, a identificat și însoțit la SCJUA, o femeie din județul Sălaj care apela la mila publicului, folosindu-se de cei trei copii minori ai săi. Mama cerșea împreună cu cele trei fetițe cu vârste cuprinse între doi și șase ani, cea mai mică dintre acestea fiind aproape dezbrăcată, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius.

  Igiena fetelor era precară, toate prezentând semne de răceală. Echipajul din teren a solicitat, prin Dispeceratul Poliției Locale, intervenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (n.r. DGASPC). Reprezentanții acestei instituții, sosiți la fața locului, au chemat o ambulanță prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, mama și copiii fiind transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea investigării stării de sănătate. Au fost însoțiți de angajații DGASPC, respectiv de polițiștii locali.

  Menționăm că, în urma evaluării copiilor s-a constatat că nu este necesară internarea acestora la spital. Mama a refuzat serviciile de asistență și sprijin oferite de către DGASPC. Situația se află în continuare în atenția Poliției Locale, care, va transmite Direcției de Asistență Socială și DGASPC elementele pe care le deține în referire la această speță”.

  Poliția Locală a mai precizat că „în primele trei zile din această săptămână au avut loc, la solicitarea cetățenilor, 13 interacțiuni ale polițiștilor locali cu persoane afectate de sărăcie extremă, aflate în diferite situații: apelarea la mila publicului, tulburarea liniștii publice, deranjarea călătorilor în tramvaie, consum de alcool, mizerie făcută pe domeniul public, agresarea verbală a cetățenilor, respectiv angajaților magazinelor, consum de substanțe halucinogene”.

  mama cu cei trei copii la cersit

                                           foto: Poliția Locală Arad

  Citește și: Arestări preventive în cazul familiilor din Seleuș și Avram Iancu ce-și trimiteau copiii la cerșit

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.