luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, în vizită la Crucea Roșie Arad: „Sunt foarte impresionată de energia de aici”

  de Mihai Todoca | 15 aprilie 2021, 5:48 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Majestatea Sa Margareta a vizitat azi sediul Crucii Roșii din Arad, împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu. Aceștia au purtat discuții cu reprezentanții instituției, au lăudat activitatea voluntarilor care s-a dovedit mai mult decât binevenită încă de la începutul pandemiei, ei fiind implicați în sprijinul celor din linia întâi.

  Este prima vizită de acest gen la Arad a unui președinte al Crucii Roșii care a avut ca urmare promisiuni de sprijin în viitoarele proiecte ale Crucii Roșii Arad:

  „Sunt foarte impresionată de energia de aici, de voluntari și mă bucur că am putut să venim aici”, a spus Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române și Președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

  Așa cum cere eticheta regală, moartea Prințului Philip, duce de Edinburgh, nu a trecut nemenționată, Alteța Sa Regală Principesa Margareta spunând că: „Prințul Philip mi-a fost un mentor. M-a inspirat și pentru a întreprinde și genul acesta de activități, cum e Crucea Roșie. Voi avea amintiri frumoase cu el toată viața”.

  „Activitatea noastră este inspirată de ei doi, de Regina Elisabeta și Prințul Philip. Sunt amândoi campioni, el a avut 900 de patronaje regale acordate, iar regina 800. Toată viața și-au dedicat-o celor mai puțin norocoși”, a completat Principele Radu.

  În final, Alteța Sa Regală Principesa Margareta s-a declarat foarte mulțumită de Crucea Roșie, iar dacă ar fi să identifice ce s-ar putea face totuși mai mult, aceasta ar fi stimularea miniștrilor (n. red. legiferarea unor cursuri obligatorii de acordare de prim ajutor de exemplu) și a societății civile.

  Pe de altă parte s-au arătat plăcut surprinși să constate că în România voluntariatul începe de la o vârstă comparabil mai mică decât alte țări:

  „Aici e invers! Cei tineri (voluntarii Crucii Roșii) sunt mult mai mulți decât în alte țări”, a conchis Principele Radu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.