luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update Mâine reîncepe școala, exceptând elevii din clasele terminale. Participarea fizică, în funcție de rata de incidență Covid. Vezi scenariile în județul Arad!

  de Special Arad | 4 mai 2021, 10:27 AM | Educaţie | Topic special

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Elevii şi preşcolarii revin la cursuri pe data de 5 mai, după vacanţa de Paştele ortodox. Excepţie fac cei din clasele terminale, respectiv a VIII-a şi a XII-a, a căror vacanţă se încheie pe 9 mai.

  „Miercuri, 5 mai, revin la şcoală toţi elevii, cu excepţia elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferenţa între scenariul 1 (verde) – în care toţi elevii vin la şcoală, de la grădiniţă până la învăţământ liceal, cu prezenţă fizică, 1.731 de localităţi. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situaţie în care se găsesc 1.450 de localităţi. În acest scenariu, vor veni la şcoală cu prezenţă fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădiniţe, elevii din clasele I-IV, plus clasa pregătitoare”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

  Tot pe 5 mai vor reveni la şcoală, indiferent de clasă şi de scenariu, toţi cei 27.750 de elevi din învăţământul special. Aşadar, rămân la cursurile online doar elevii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile care au o rată de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

  Clasele terminale reiau cursurile la 10 mai  

  La 10 mai, indiferent de scenariu, vor fi prezenţi în bănci toti elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

  „Este permisă prezenţa fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toţi elevii înscrişi în programul de ore remediale, cu excepţia celor din localităţile din carantină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

  Pentru elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, anul şcolar se va încheia pe 25 iunie, la fel şi pentru preşcolari.

  Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 11 iunie, iar cei din ultima clasă de liceu, pe 4 iunie.

  În şcolile gimnaziale în care organizarea examenului de Evaluare Naţională se va suprapune cu ultima săptămână de şcoală a celorlalţi elevi, cursurile vor putea fi făcute online.

  Vacanţa de vară începe la 26 iunie şi se încheie la 12 septembrie, potrivit adevarul.ro.

  UPDATE – Scenariile în județul Arad

  În municipiul și județul Arad, conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 202 unități de învățământ, cu 14687 copii și elevi cu prezență fizică, iar conform scenariului 2 își desfășoară activitatea 235 unități de învățământ, cu 20139 copii și elevi cu prezență fizică, 18214 elevi on line. Din cauza lucrărilor de reabilitare, 193 de elevi din 4 unități de învățământ își desfășoară activitatea online.

  Scenariile de funcționare a școlilor pentru săptămâna în curs, propuse de Inspectoratul Școlar Județean și aprobate de Prefectura Județului Arad:

  (Pentru mărirea tabelului, folosiți +/-)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.