Update Mâine reîncepe școala, exceptând elevii din clasele terminale. Participarea fizică, în funcție de rata de incidență Covid. Vezi scenariile în județul Arad!

  de Special Arad | 4 mai 2021, 10:27 AM | Educaţie | Topic special

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Elevii şi preşcolarii revin la cursuri pe data de 5 mai, după vacanţa de Paştele ortodox. Excepţie fac cei din clasele terminale, respectiv a VIII-a şi a XII-a, a căror vacanţă se încheie pe 9 mai.

  „Miercuri, 5 mai, revin la şcoală toţi elevii, cu excepţia elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferenţa între scenariul 1 (verde) – în care toţi elevii vin la şcoală, de la grădiniţă până la învăţământ liceal, cu prezenţă fizică, 1.731 de localităţi. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situaţie în care se găsesc 1.450 de localităţi. În acest scenariu, vor veni la şcoală cu prezenţă fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădiniţe, elevii din clasele I-IV, plus clasa pregătitoare”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

  Tot pe 5 mai vor reveni la şcoală, indiferent de clasă şi de scenariu, toţi cei 27.750 de elevi din învăţământul special. Aşadar, rămân la cursurile online doar elevii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile care au o rată de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

  Clasele terminale reiau cursurile la 10 mai  

  La 10 mai, indiferent de scenariu, vor fi prezenţi în bănci toti elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

  „Este permisă prezenţa fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toţi elevii înscrişi în programul de ore remediale, cu excepţia celor din localităţile din carantină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

  Pentru elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, anul şcolar se va încheia pe 25 iunie, la fel şi pentru preşcolari.

  Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 11 iunie, iar cei din ultima clasă de liceu, pe 4 iunie.

  În şcolile gimnaziale în care organizarea examenului de Evaluare Naţională se va suprapune cu ultima săptămână de şcoală a celorlalţi elevi, cursurile vor putea fi făcute online.

  Vacanţa de vară începe la 26 iunie şi se încheie la 12 septembrie, potrivit adevarul.ro.

  UPDATE – Scenariile în județul Arad

  În municipiul și județul Arad, conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 202 unități de învățământ, cu 14687 copii și elevi cu prezență fizică, iar conform scenariului 2 își desfășoară activitatea 235 unități de învățământ, cu 20139 copii și elevi cu prezență fizică, 18214 elevi on line. Din cauza lucrărilor de reabilitare, 193 de elevi din 4 unități de învățământ își desfășoară activitatea online.

  Scenariile de funcționare a școlilor pentru săptămâna în curs, propuse de Inspectoratul Școlar Județean și aprobate de Prefectura Județului Arad:

  (Pentru mărirea tabelului, folosiți +/-)

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.