Mai marii Penitenciarului Timișoara își dau cu stângu-n dreptul după ce i-au aprobat, pe bază de sfințenie, permisie lui Ioțcu Nicolae

E clar: Ioțcu nu scrie cărți... dar e cuminte din cale-afară!
Notorietatea fostului președinte Nicolae Ioțcu trece de gratiile Penitenciarului Timiș și pune mai multe persoane ale legii în încurcătură. De ce spunem asta? Pentru că deținem informația că actualului deținut, fost președinte al CJ Arad, i-a fost aprobat un raport de permisie pentru 24 de ore, începând din această dimineață. Cum s-ar spune: ieși din închisoare pentru 24 de ore și mergi unde dorești, faci o baie fierbinte, bei o cafea la „Moara cu Noroc” în timp ce-ți cântă Tinu etc.
Nu este nimic ilegal în a aproba o permisie când deținutul este cel mai cuminte de pe palierul său, dar în cazul de față… este cât se poate de ilegal deoarece se încalcă Regulamentul de aplicare a legii de executare a pedepselor, care spune că este interzis a se acorda permisii/învoiri deținuților care mai sunt cercetați în alte dosare penale ori, mai rău, sunt trimiși în judecată în alte dosare penale.
Vă aducem aminte că Ioțcu a fost condamnat deja la 4 ani cu executare în dosarul de corupție „Mită în trandafiri” și , în momentul de față se află închis la Penitenciarul din Timișoara. Din septembrie anul trecut, Nicolae Ioțcu este cercetat penal pentru o altă acuzație într-un dosar care vizează anumite plăți către șeful CJA din partea unor constructori care încheiaseră contracte de lucrări cu Consiliul Județean.
Pe scurt și clar, Nicolae Ioțcu nu este eligibil pentru un raport de permisie, din cauza celui de-al doilea dosar. Dar, totuși, sursele noastre ne-au spus că a primit permisia, după care i s-a respins permisia… Cu încălcarea legii și a regulamentului ce-i drept, dar a primit-o, cu respectarea legii i-a fost luată.
Și, bineînțeles, cum e la români, după comiterea a „enșpe” gafe, autoritățile încearcă să se scoată și, normal, acum se încearcă punerea batistei pe țambal. Nici măcar Ioțcu nu mai înțelege cum a putut fi lăsat să spere și a fost întors din poarta închisorii.
Am contactat Penitenciarul Timișoara pentru a vedea dacă a fost înscris pentru permisie
și am fost îndrumați către „Evidențe”. Acolo ni s-a spus scurt, dar totuși amabil: „Nu apare nimic pe aplicație” și probabil că aici s-ar fi încheiat discuția dacă nu am fi insistat: „Nu puteți totuși să verificați, totuși… poate apare că s-a dorit o permisie de genul acesta, o cerere ceva. Să sunăm la comandant sau la Administrația Națională a Penitenciarelor?”. Ei… ni s-a spus să revenim peste zece minute pentru că se vor interesa, deoarece nu ține de competența compartimentului Evidențe și… bla-bla.
Așa că… am revenit. Ni s-a spus, la fel de scurt, dar la fel de amabil, că „această informație nu ține de competența noastră. Reveniți mâine dimineață”. Am întrebat dacă nu ne poate ajuta altcineva și am fost îndrumați către purtătorul de cuvânt al instituției. Am sunat-o pe subcomisar de penitenciare Ramona Ilieș, iar aceasta ne-a spus că nu se află în timpul orelor de serviciu, dar că se va interesa și dacă ne va putea spune ceva formal o va face.
Nu am mai avut răbdare să așteptăm… așa că v-am pus știrea pe „tavă” pentru că știm că este reală, iar ei să „vină” cu reacția purtătorului de cuvânt după Paști sau când vor avea chef și curaj, că tot suntem în România și e greu să ieși public și să îți recunoști greșeala.
Comentariile portalului
"Dumnezeu nu caută binele făcut, ci scopul pentru care a fost făcut." citat din Sfântul Ioan Damaschin - "Men at War" Ernest Miller Hemingway credea că sensul (...)
Foarte frumos review! O încantare... chiar dacă critica e negativă. Mi-ati stimulat interesul de a vedea filmul.
Ce mai vreți si voi pretentiosilor?! Sa aveti curent normal ??? Se îngrijesc “ băieții deștepți “ pentru asta ! Voi sunteti buni pentru plata ! Jigodiilede la “pnl” “”psd” (...)