luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  ExclusivMai marii Penitenciarului Timișoara își dau cu stângu-n dreptul după ce i-au aprobat, pe bază de sfințenie, permisie lui Ioțcu Nicolae

  de Mihai Todoca | 23 februarie 2018, 7:41 AM | Știri Arad | Topic special

  3

  Fostul președinte al CJ Arad a fost la un pas de o permisie de 24 de ore(foto: Special Arad)

  E clar: Ioțcu nu scrie cărți... dar e cuminte din cale-afară!

  Notorietatea fostului președinte Nicolae Ioțcu trece de gratiile Penitenciarului Timiș și pune mai multe persoane ale legii în încurcătură. De ce spunem asta? Pentru că deținem informația că actualului deținut, fost președinte al CJ Arad, i-a fost aprobat un raport de permisie pentru 24 de ore, începând din această dimineață. Cum s-ar spune: ieși din închisoare pentru 24 de ore și mergi unde dorești, faci o baie fierbinte, bei o cafea la „Moara cu Noroc” în timp ce-ți cântă Tinu etc.

  Nu este nimic ilegal în a aproba o permisie când deținutul este cel mai cuminte de pe palierul său, dar în cazul de față… este cât se poate de ilegal deoarece se încalcă Regulamentul de aplicare a legii de executare a pedepselor, care spune că este interzis a se acorda permisii/învoiri deținuților care mai sunt cercetați în alte dosare penale ori, mai rău, sunt trimiși în judecată în alte dosare penale.

  Vă aducem aminte că Ioțcu a fost condamnat deja la 4 ani cu executare în dosarul de corupție „Mită în trandafiri” și , în momentul de față se află închis la Penitenciarul din Timișoara. Din septembrie  anul trecut, Nicolae Ioțcu este cercetat penal pentru o altă acuzație într-un dosar care vizează anumite plăți către șeful CJA din partea unor constructori care încheiaseră contracte de lucrări cu Consiliul Județean.

  Pe scurt și clar, Nicolae Ioțcu nu este eligibil pentru un raport de permisie, din cauza celui de-al doilea dosar. Dar, totuși, sursele noastre ne-au spus că a primit permisia, după care i s-a respins permisia… Cu încălcarea legii și a regulamentului ce-i drept, dar a primit-o, cu respectarea legii i-a fost luată.

  Și, bineînțeles, cum e la români, după comiterea a „enșpe” gafe, autoritățile încearcă să se scoată și, normal, acum se încearcă punerea batistei pe țambal. Nici măcar Ioțcu nu mai înțelege cum a putut fi lăsat să spere și a fost întors din poarta închisorii.

  Am contactat Penitenciarul Timișoara pentru a vedea dacă a fost înscris pentru permisie

  și am fost îndrumați către „Evidențe”. Acolo ni s-a spus scurt, dar totuși amabil: „Nu apare nimic pe aplicație” și probabil că aici s-ar fi încheiat discuția dacă nu am fi insistat: „Nu puteți totuși să verificați, totuși… poate apare că s-a dorit o permisie de genul acesta, o cerere ceva. Să sunăm la comandant sau la Administrația Națională a Penitenciarelor?”. Ei… ni s-a spus să revenim peste zece minute pentru că se vor interesa, deoarece nu ține de competența compartimentului Evidențe și…  bla-bla.

  Așa că… am revenit. Ni s-a spus, la fel de scurt, dar la fel de amabil, că „această informație nu ține de competența noastră. Reveniți mâine dimineață”. Am întrebat dacă nu ne poate ajuta altcineva și am fost îndrumați către purtătorul de cuvânt al instituției. Am sunat-o pe subcomisar de penitenciare Ramona Ilieș, iar aceasta ne-a spus că nu se află în timpul orelor de serviciu, dar că se va interesa și dacă ne va putea spune ceva formal o va face.

  Nu am mai avut răbdare să așteptăm… așa că v-am pus știrea pe „tavă” pentru că știm că este reală, iar ei să „vină” cu reacția purtătorului de cuvânt după Paști sau când vor avea chef și curaj, că tot suntem în România și e greu să ieși public și să îți recunoști greșeala.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pe vremea lui Bala nu se intamplau asemenea gafe. Si daca era propus unul ptr permisie, era respins din start la comisie, daca nu indeplinea criteriile si mai ales daca era fost primar, presedinte etc adica o persoana publica a carei permisie putea fi vulnerabila.
   De cand cu Alexeev director, totul e posibil conform sistemului licitatiei, adica cine da mai mult e cel mai cuminte si are cele mai multe permisii, ca sa nu mai vorbim ca potrivit aceluiasi principiu se fac si angajari in Penitencuarul Tm. Tocmai de asta se produc gafele! Alexeev a facilitat concursul Julietei Tutanis, o nulitate care a fost 12 educator (vai de mama ei de educare sau reeducare facuta de analfabeta asta detinutilor) pe postul de sef la Evidenta persoanelor private de libertate si a sotului acesteia tot pe un post la Penitenciar. Purtatorul de cuvant Ramona Ilies este prietena cea mai buna a sefei de la Evidenta, ambele apropiatele de casa ale directorului Alexeev, un smecheras de prima clasa, pus pe facut bani si angajat neamurile in aceeasi institutie (vezi fratele ofiter la Educatie si cumnata sef serviciu logistica).
   Alexeev ar trebui sa fie mai atent la ce semneaza, mai ales la actele puse sub nas de Julieta Tutanis, care nu e la prima gafa, ca de altcel si Alexeev care nu e la prima magarie, nu de alta, dar e doctor in drept si culmea teza lui de doctorat era chiar pe tema drepturilor si obligatiilor ppl.
   Unde esti tu Bala si Dinu sa vedeti ce idioti v-au luat locul! Dar, vezi domnule Bala, daca nu l-ai sugrumat pe Alexeev inainte, ce se intampla cand lupul ajunge paznic la oi?!

   --2 voturi
   +1
   -1
  2. Eh, purtatorul de cuvant Ramona Ilies e ori in afara orelor de program, ori organizeaza serbari campenesti pentru institutie si al ei conducator. Grea misiune sa gasesti lautari si animatoare pe gustul sefului.
   In plus, poate i-ati cerut punctul de vedere cand isi petrecea timpul liber in compania familiei colegilor de servici, nimeni altii decat fratele si cumnata directorului. La Penitenciarul Timisoara e totul ca intr-o mare familie… La Granda Famiglia Alexeev!!!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.