marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mai dihai decât dalmațienii! 111 migranți au încercat să iasă ilegal din țară, înghesuiți într-un automarfar

  de - | 22 aprilie 2017, 11:31 AM | Nădlac | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Număr record de migranți care au vrut să pătrundă în Spațiul Schengen în mod ilegal… și toți deodată, prin Vama Nădlac II.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat o sută unsprezece persoane din Irak, Siria, Afganistan, Iran, Pakistan şi India, solicitante de azil in Romania, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar. 

  În data de 21.04.2017, în jurul orei 22.50, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul român Vlad V., în vârstă de 40 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

  În baza analizei de risc, la controlul fizic al automarfarului, politiştii de frontieră au descoperit ascunse în interiorul mijlocului de transport o sută unsprezece persoane, dintre care  45 bărbaţi, 24 femei şi 42 minori.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt: 76 cetăţeni irakieni, 15 cetăţeni sirieni, 9 cetăţeni iranieni, 8 cetateni afgani, 2 cetăţeni indieni şi un cetăţean pakistanez, cu vârste cuprinse între 2 şi 53 de ani, solicitanţi de azil în România.

  La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-a ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR.

  În cadrul primelor cercetări persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să le permită acest lucru.

  Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului român pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.