vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Mai bine mor decât să mă întorc acolo!” A evadat, dar a fost prins în câteva zeci de minute

  de - | 5 iunie 2021, 5:03 PM | Regional

  0

  Un cetăţean sirian, ajuns ilegal în România şi aflat din 24 mai în carantină în județul Bihor, şi-a riscat viaţa, pentru a-şi continua drumul spre Occident.

  Din 24 mai, bărbatul era cazat, de unul singur, în Hotelul Iris din Borş, unitate unde autorităţile îi izolează pe migranţii prinşi în timp ce încearcă să traverseze ilegal graniţa cu Ungaria. Duminică, bărbatul ar fi trebuit să iasă din carantină şi urma să fie dus la un centru dedicat migranţilor, deznodământ pe care a vrut să-l evite.

  În noaptea de vineri spre sâmbătă, penultima pe care trebuia să o petreacă în camera aflată la etajul II al hotelului, acesta a sărit pe geam, sperând că va reuşi să treacă graniţa, scrie ebihoreanul.ro.

  Oamenii legii au început să-l caute, iar în jurul orei 1 dimineaţa l-au găsit la o distanţă de circa 500 de metri de hotel, ascuns sub un TIR şi acuzând dureri puternice la şold şi spate. Din ce a povestit sirianul, care îşi luase cu el doar telefonul mobil, după ce a sărit de la etaj, a mai reuşit doar să traverseze şoseaua cu patru benzi, dar apoi durerile au fost greu de suportat, aşa că s-a târât sub un automarfar.

  La Spitalul Judeţean, sirianul le-a făcut medicilor şi o confesiune dramatică, spunându-i unui rezident originar la rândul său din Siria că preferă să moară decât să se întoarcă în ţara lor natală, devastată de război.

  După ce se va vindeca, sirianul va da socoteală autorităţilor româneşti, el fiind cercetat penal pentru că a încălcat regulile de carantinare, scrie ebihoreanul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.