miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mai aveau puțin și le plesneau venele în cap… Țipete și jigniri în CLM: „Măi, nesimțitule!” (video)

  de Andrei Fuliaș | 14 iunie 2017, 4:37 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  7

  Aproape că nu există ședință a Consiliului Local Municipal fără circ, fără scandal, fără replici tăioase aruncate de-o parte și de cealaltă a baricadelor puterii și opoziției. S-a ajuns la un nivel atât de josnic prin care anumiți politicieni înțeleg să-i reprezinte pe cetățenii care le-au acordat încrederea, încât dacă are loc vreo ședință fără scandal, reprezentanții mass-media își pun întrebări ce s-o fi întâmplat? Și nici măcar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, ci pur și simplu puteți să participați la oricare ședință a CLM, că doar sunt publice.

  Noi am participat la sute de astfel de ședințe, dar se pare că încă există loc de „mai rău”, că încă mai putem pleca de la aceste ședințe uluiți. Ne-au dovedit-o astăzi aleșii prezenți, care nu s-au rezumat la replici tăioase pline de substrat și înțelese doar de cei care știu ce se petrece prin laboratoarele partidelor politice, ci au decis să treacă la pasul următor (nu că ar fi pentru prima oară când se întâmplă asta) și să-și paseze unii altora jigniri și urlete. Mai lipsea să se bage unii pe alții în mamele lor sau să se ia la pumni (domnii) și palme (doamnele). Dar, cum spuneam și mai sus, niciodată nu e prea târziu și, ce Dumnezeu(!?), doar au mai rămas niște ședințe în legislatura asta, au timp să-și folosească tot arsenalul din dotare până la final de mandat. Mai în glumă, mai în serios (dar să sperăm că mai în glumă) ar fi interesant un „corp la corp” între fragilul Ghiță Falcă și „ursul” Cosmin Buruc.

  Dar să revenim la ședința de astăzi, unde scandalul între cele două tabere a început încă de dinaintea primului punct de pe ordinea de zi, un punct care făcea referire la CET. Chiar înainte de ședință, câțiva reprezentanți ai CET s-au dus la consilierii PSD pentru a le cere să voteze proiectul, invocând fel și fel de motive, în vreme ce Beni Vârcuș părea de neclintit. A urmat votul pe ordinea de zi, unde s-au aruncat câteva mici înțepături, după care primarul Falcă a dictat, în stilul său caracteristic, o „pauză de urgență PÂNĂ REZOLVĂM PROBLEMA”. Și uite așa, primarul, viceprimarii, liderii de grupuri ai consilierilor și câțiva reprezentanți ai CET s-au retras într-o altă sală a Palatului Administrativ pentru a „rezolva problema”. Nu știm ce-au discutat în spatele ușilor închise, dar cert este că au revenit în sala de ședințe la fel cum au plecat, iar proiectul a picat la vot, neîntrunind necesarul de două treimi din voturi.

  S-a trecut rapid peste un banal punct doi de pe ordinea de zi, iar punctul trei, unul demn de atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (vezi mai multe aici: Sfidarea supremă a DNA și a legilor române în Consiliul Local Arad! Falcă face orice pentru 3 milioane de euro!). Acest proiect de hotărâre făcea referire la atribuirea directă a contractului de salubrizare stradală și deszăpezire în Municipiul Arad. E „groasă”, credeți-ne pe cuvânt!

  Proiectul (cică) a trecut, deși ne-am fi așteptat să fie nevoie de două treimi din voturile consilierilor aleși, dar fără votul opoziției, unde doi consilieri s-au abținut, iar 6 au votat împotrivă. Trecându-se rapid peste următoarele trei puncte de pe ordinea de zi, la finalul ședinței a intrat în scenă Geanina Pistru, jucându-și aproape bine piesa gândită și pusă la punct în laboratoarele PNL înainte de ședință. Aceasta și-a anunțat „demisia de onoare” din CLM, pe motiv că s-a săturat ca „cei din PSD, comandați de Mihai Fifor, să mai voteze împotriva tututor proiectelor importante pentru Arad”. Și ca totul să pară și mai real și, desigur, să pară o decizie de moment, doamna Pistru și-a prezentat scuze față de primarul Falcă fiindcă „n-am apucat să ne consultăm, dar este decizia mea”. Nu trebuie decât să vă uitați la materialul video atașat mai jos și veți vedea că expresia fețelor consilierilor PNL nu denotă deloc mirare la anunțul demisiei Geaninei Pistru. Noi mergem în continuare pe ideea că demisia nu a fost un act de moment și că totul a fost plănuit înainte, menținându-ne părerea că motivele sunt cu totul altele decât cele invocate.

  Liderul consilierilor PSD, Beni Vârcuș, nu s-a putut abține să nu mai lanseze o mică aroganță de final și a luat cuvântu-l spunând că „luăm act de incapacitatea colegilor din PNL de a administra problemele municipiului…”. Nici n-a apucat să-și termine fraza, că primarul Falcă și-a ieșit din minți și a început să-i strige: „Măi, nesimțitule! Iei act tu, mă?”. Între timp, Geanina Pistru a încercat să replice la rândul său ceva, dar a apucat să spună doar „mă alătur celor care…”, că Falcă a și pus-o la punct cu un „Geanina!” ferm. Continuarea dialogurilor dintre aleși o puteți vedea în materialul video atașat în continuare acestui articol, dar nu înainte de a le adresa o întrebare simplă, în numele nostru și al cititorilor noștri, tuturor celor aleși să-i reprezinte pe arădeni: „Domnilor, doamnelor, până când și cât mai puteți să vă bălăcăriți?”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa fii primarul aradului si sa te adresezi asa unui consilier care are dreptul constitutional sa se opuna prin vot ca de aia este opozitie mi se pare josnic si il coboara pe falca la un nivel de badaranie si josnicie rar intilnita sa va fie rusine mister falca!!!!

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.