luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Magistrații timișoreni au încheiat „povestea”: sentință în procesul „Alin Văcean vs. CLM și alții”. Fostul director comentează cu tâlc…

  de Raluca Medeleanu | 13 mai 2017, 3:03 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Știri Arad. După ce în 28 aprilie s-a amânat pronunțarea pentru două săptămâni, astăzi, 12 mai, magistrații Curții de Apel Timișoara au dat sentința în procesul intentat de dr. Alin Văcean, fostul manager al filarmonicii, Consiliului Local Municipal, Filarmonicii de Stat Arad și lui Doru Orban, managerul interimar actual al filarmonicii.

  Judecata a început la Tribunalul Arad, în anul 2015, când Alin Văcean a „reclamat” părțile enumerate mai sus, contestând hotărârea CLM nr. 217/2015 – una în urma căreia, având în vedere rezultatul – sub 8 – la evaluarea anuală în calitate de manager al Filarmonicii Arad, era respins. Astfel, Alin Văcean a atacat în contencios administrativ şi fiscal CLM, cerând suspendarea executării actului administrativ.

  În prima etapă, la Tribunal, judecătorii i-au dat dreptate domnului Văcean, anulând două hotărâri ale Consiliului Local Municipal și trimițându-l practic înapoi pe acesta în fotoliul de director. Tot la Tribunalul Arad, magistrații i-au respins cererea de intervenție în proces  lui Doru Orban, managerul interimar al Filarmonicii.

  În schimb, Curtea de Apel din Timișoara, prin sentința publicată ieri pe portalul instanței, a admis recursurile CLM, Filarmonicii Arad și a lui Doru Orban, a decis că hotărârile CLM sunt legale și, în consecință, nu trebuie anulate. Este încă o decizie diferită a judecătorilor Curții de Apel față de confrații lor din Arad.

  Ce spune domnul Alin Văcean

  Alin Văcean

  Astfel, Alin Văcean pierde funcția de director al Filarmonicii Arad. Mai jos aveți soluția pe scurt, însă, înainte de a o parcurge, vă invităm să aflați cum a comentat domnul Alin Văcean finalul acestui „episod” de câțiva ani: „Nu e niciun motiv de priveghi, eram detașat de subiect, însă, totuși, e amuzant când constați că mai toate insuficientele lichele, inclusiv din zona politică, s-au coagulat împotriva ta. Suspectez chiar și implicare neortodoxă la CA. Să nu uitam însă că prima instanță, Tribunalul Arad, a apreciat ca fiind nelegală hotărârea CLM prin care mi-a fost desfăcut unilateral contractul de management la Filarmonică. Așadar, niște judecători, cu aceeași pregătire profesională, cu aceeași poziție socială, cu aceleași robe, au avut păreri diferite. Viața e un zar, până la urmă… Una peste alta, a triumfat neprofesionalismul administrației locale în a gestiona o perpetuă situație de nemulțumire la filarmonică, veșnicul grup de presiune sindicalistă și ipocrizia domnului Bognar, care, de dragul unei vieți veșnice, neperturbată, în liniște ca viceprimar, execută cam tot ce „sindicații” votanți comandă. Să nu mai aud că CLM coordonează peste Filarmonică! Nu! Acolo sindicaliștii, ăia mulți și gălăgioși, din nefericire, fac legea și, indirect, demit manageri pe bandă rulantă. În viitorul recent, să nu vă așteptați la performanțe notabile dinspre filarmonică în sistemul actual de funcționare. Concertele care sunt acum (o afirm cu toată responsabilitatea profesiei de muzicolog), au un nivel precar de valoare și întindere stilistică. Totul e calat acum ca „artiștii„ să nu fie supărați, să nu fie prea scoși din zona lor sigură de confort și, mai ales, să răsune, în „Fortissimo”, simfonia (atât de preferată primăriei) „Să fie liniște”… Să fie astfel, o liniște politică, ce în curând nu o să mai fie… Har Domului, salariile au fost mărite, iar acum, manager e însuși un sindicalist devotat total ideologiei. Filarmonica de-acum? Nirvana celor trândavi sindicaliști! Legat de mine? Au fost niște ani minunați, care, poate tocmai datorită presiunilor și meciurilor de șah trăite, mi-au dezlegat frumos orizontul universalității.”

   

  sentinta Alin Vacean

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ia-ti viteza, cocalarule! Nu crezi ca ti-ai permis cam multe? Slăbănog cu aere de interlop, afla ca la Arad colcăie instanțele de magistrați corupti! Si, pana la urma, pe tine, neobrazatule, comportamentul ala de pițiponc răsfățat si arogant te-a descalificat! Ai fost prea sigur de eterna susținere, slugoiule. Acum, fiind plin de venin in realitate, faci pe „detașatul” si pe indiferentul, însă rânza în tine e sită!! Hai, valea…si învață sa te comporți, păduche ranchiunos!

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Hai Vacene pe bune ? Atat ai inteles tu din cum trebuia sa manageriezi o institutie a statului ? Din piscina cu obosita aia de 1,50???
   Simt ca cei din Filarmonica tanjesc dupa vremurile cand erau condusi de un anonim dun piscina

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. „Viitorul recent”?! 🙂 )))
   Wow, ce „orizont” interesant!!! LOL

   Intelectualu’ lu’ pește… Ar fi bine ca oamenii să-și ridice întrebări legate de cine l-a pus acolo, cum de a ajuns în acea poziție, ce legături au existat între acest om, care, într-o situție normală, nu avea ce căuta nici în consiliul de administrație al unei astfel de instituții, și primar (că de viceprimarul Bognar, cel care e, oficial, responsabil de cultură, e clar cu nu-l leagă nimic și că relațiile sunt cât se poate de proaste). Care a fost, totuși, „rațiunea” numirii unui lumpen-intelectual (pseudo-intelectual) atât de țâfnos și de fudul în fruntea Filarmonicii?! Aici trebuie văzut ce și cum. Pentru că dacă a mers o dată, dacă s-a putut așa ceva, înseamnă că se va putea și mai rău. Fără a taxa cum se cuvine o astfel de anomalie, de aberație, ea cu siguranță se va repeta.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.