duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce părere au maghiarii despre români… sau despre ruși? Italienii, cu cel mai mare „indice de simpatie” în Ungaria, potrivit unui sondaj

  de - | 18 aprilie 2023, 9:23 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  (foto: Engin Akyurt / Pexels.com)

  A existat o singură națiune al cărei „indice de simpatie” nu a atins 50%, potrivit unui sondaj al Institutului Publicus, din Ungaria. În cadrul unui sondaj efectuat la solicitarea Népszava.hu, Institutul Publicus a dorit să afle, în ce măsură ungurii simt simpatie sau antipatie față de alte popoare. În cadrul sondajului, care a fost reprezentativ în funcție de vârstă, sex și nivel de educație, respondenții și-au exprimat opiniile cu privire la optsprezece popoare, scrie Rador, citat de stiripesurse.ro.

  După cum a rezultat din sondaj, italienii se află în fruntea listei de popularitate (84% dintre unguri îi simpatizează), urmați de austrieci (82%), apoi de polonezi (81%), finlandezi și spanioli (câte 80%). Pe baza datelor au fost peste 70% cehii (78 la sută), suedezii (76 la sută), francezii și germanii (câte 74 la sută), britanicii (73 la sută) și slovacii (71 la sută).

  În intervalul 60-70 la sută din clasament s-au situat turcii (63 la sută), ucrainenii (62 la sută), americanii (61 la sută) și indienii (60 la sută). Nivelul răspunsurilor pozitive a rămas sub 60 la sută pentru chinezi (58 la sută) și români (55 la sută).

  A existat o singură națiune al cărei „indice de simpatie” a fost sub 50%: rușii (44%).

  Sondajul nu dezvăluie motivele pentru care respondenții consideră un anumit popor că este simpatic sau antipatic, însă, potrivit Népszava.hu, este mai mult decât probabil ca motivațiile politice să determine adesea opiniile.

  Sursa: stiripesurse.ro

  • Citește și: Despre iubirea și ura (nu Uraaa!) dintre unguri și români. Pe marginea unui sondaj…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.