marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Măcel cu copiii Reșiței! UTA – Metalul 9-0 (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 8 septembrie 2015, 10:06 PM | Sport

  0

  UTA s-a trezit reintrodusă în cărțile Cupei României cu o zi înainte de jocul programat cu Metalul Reșița. Probabil unii dintre lugojenii care nu au deschis ziarele sau site-urile de specialitate în ultimele 24 de ore au și mers în această după amiază la arena din Lugoj pentru a urmări partida dintre gruparea locală și cea din Reșița, așa cum se știa până ieri… Probabil…

  Da, UTA a aflat abia ieri după amiază că le-a fost acceptată contestația în urma celor patru schimbări de la partida câștigată pe teren cu scorul de 2-1 la Lugoj dar pierdută la „masa verde” cu 0-3. Astfel, programul de pregătire gândit de Roli Nagy a fost perturbat de această veste, dar o perturbare pozitivă. Aflând că gruparea din Reșița a trimis juniorii, Roli a mizat și el pe jucătorii tineri inserând printre ei pe Manea, Filaret și Sorian.

  UTA avea o medie de vârstă de puțin peste 20 de ani în prima repriză. Reșița venea cu cei de 18. Diferența s-a făcut din start. Michel Vlad i-a centrat lui Petre în minutul 2 și atacantul care a fost de curând în curtea lui Atletico Madrid a marcat pentru 1-0. După zece minute Burlă a reușit un „golazzo”, trimițând la vinclu de la 25 de metri pentru 2-0! Pe lista marcatorilor s-a înscris și Lazăr în minutul 25 după un „assist” al lui Man. În minutul 40 s-a făcut 4-0 după ce Manea a reluat sub bară o pasă a aceluiași Man, fundașul arădenilor recidivând după reușita de pe Cluj Arena.

  După pauză a urmat măcelul. Petre a marcat din nou în minutul 52 din centrarea lui Michel Vlad, iar Costin avea să marcheze pentru 6-0 în minutul 56 fiind servit de Dennis Man. Ultimul, Dennis, a fost jucătorul meciului, în ciuda faptului că nu a înscris până în acel minut. El putea să-și treacă în cont golul meciului, dar s-a transformat în cea mai spectaculoasă ratare. Aflat în colțul careului de 6 metri, man a trimis un lob perfect peste greu încercatul Ciule, dar mingea a întâlnit transversala. A fost cea mai frumoasă ratare a partidei.

  Petre a reușit „tripla” în minutul 73 după o acțiune a lui Costin, scorul devenind deja astronomic: 7-0! Tinerii Bătrânei Doamne nu au avut milă de mai modeștiilor adversari și în minutul 85 a venit în sfârșit rândul lui Man să marcheze. Acesta a trimis foarte fin mingea la colțul lung după o centrare venită de la Costin. Cireașa pe tort a pus-o Lazăr care a reușit „dubla” după o acțiune personală: 9-0!

  În minutele de prelungiri Petre a mai înscris o dată dar s-a semnalizat offside, astfel că nu s-a făcut 10-0, scor care i-ar fi pus în dificultate pe oficialii clubului arădean din cauză că pe tabela de marcaj nu putea fii scrisă cifra 10…

  A fost o victorie fără istoric practic, pe teren existând doar „mânjii” Bătrânei Doamne. Acest meci ne-a adus aminte de acele jocuri din Liga a 4-a în care UTA BD bătea cu 27-0 pe Sâmpetru German sau cu 13-1 pe Zăbrani. Acum a fost doar un meci de cupă câștigat în fața unei echipe din Liga a 2-a care practic nu a respectat competiția decât din punct de vedere al prezenței la meci. Se cunosc problemele materiale ale reșițenilor, dar arădenii nu trebuie și nu au voie să se îmbete cu apă rece. A fost doar un bun prilej pentru Roli Nagy pentru a da o șansă tuturor jucătorilor să îmbrace tricoruile primei echipe. Îl amintim aici și pe Dumitru Copil care a revenit la prima echipă după o vară mai zbuciumată petrecută prin Austria.

  În următorul tur, UTA va întâlni o ecipă din Liga 1.

  Pentru UTA adevăratul examen urmează sâmbătă, în fața celor de la CS Mioveni, echipă care își dorește promovarea dar vine la Arad după înfrângerea „internă” în fața nou promovatei Chindia Târgoviște.

  IMG_8477

  UTA – Metalul Reșița 9-0 (4-0)

  Petre (2, 52, 73), Burlă (12), Lazăr (25, 86), Manea (40), Costin (52), Man (85)

  UTA: Miron – Lazăr, Manea (Copil), Filaret, Burlă (Tănase) – Costin, Dobrean, Sorian (Stahl), Vlad – Man, Petre.

  Reșița: Ciule – Pârvu (Holovcici), Doban, Dincă, Ticău (Iancu) – Bloju, Sândescu, Epure, Ponoran – Muselin, Krkelic.

  Arbitri: Nicolae Botaș (Timișoara) – Marian Truță (Sirineasa – Vâlcea), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea)

  Observatori FRF: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), Florin Mierea (Timișoara)

  UPDATE

  „Cu toată telenovela creată în jurul meciului de la Lugoj, am dat importanță întâlnirii cu Reșița, chiar dacă am apelat la jucători care au intrat mai puțin. Mergem mai departe în Cupa României, sperăm să aducem o echipă din Liga I la Arad, a fost unul din obiectivele noastre. Legat de meci, pot să discut doar despre plăcerea de a juca și despre realizări. În plus, a fost un antrenament bun pentru cei care au jucat mai puțin sau deloc până acum, ei trebuie să fie soluții pentru viitorul apropiat, pentru ce ne așteaptă în campionat”, a analizat antrenorul principal al UTA-ei.

  „Aceeași echipă am fi aliniat-o și dacă Reșița venea la Arad cu titularii, poate am fi apelat pe parcurs la Rus și Szekely, și ei în căutare de încredere. Copiii noștri cresc sănătos”, a mai precizat Roland Nagy.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.