duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Mă vor executa!” Roman Protasevich, motivul pentru care a fost deturnat avionul Ryanair

  de - | 24 mai 2021, 8:51 AM | Internaţional

  0

  Jurnalistul Roman Protasevich, în vârstă de 26 de ani, este motivul pentru care a fost deturnat avionul comercial Ryanair care circula pe ruta Atena – Vilnius. Protasevich a părăsit Belarusul în 2019 și a acoperit evenimentele din jurul alegerilor prezidențiale din 2020 alături de publicația Nexta, una dintre cele mai critice la adresa președintelui Alexandr Lukașenko.

  Regimul de la Minsk l-a catalogat terorist și jurnalistul riscă acum pedeapsa cu moartea, relatează BBC și DW. Duminică, regimul Aleksandr Lukașenko a provocat din nou revoltă în statele democratice după ce a interceptat un avion de linie pe care l-a făcut să aterizeze la Minsk, unde forțele de ordine l-au arestat pe jurnalistul Roman Protasevich.

  Redactorul-șef al publicației Nexta, Tadeusz Giczan, a publicat pe Twitter un citat al unui pasager din avion care a spus că Protasevich le-a spus cine este, odată ce au avionul a ajuns la sol la Minsk, adăugând „mă vor executa aici”.

  Cine este Protasevich? Liderul opoziției din exil, Svetlana Țihanovskaia, l-a descris pe Protasevich drept „jurnalist, fotograf, blogger și activist”. Ea spune „se confruntă cu pedeapsa cu moartea” în Belarus. El locuia, în timpul protestelor din 2020, în Polonia, unde ceruse azil politic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.