„Luntrașul” – spectacolul-eveniment al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” va avea premiera miercuri, 22 mai





O nouă producție teatrală ajunge în fața publicului arădean miercuri, 22 mai, de la ora 19:00, pe scena mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.
Spectacolul „Luntrașul”* de Jez Butterworth, în regia lui Horia Suru, îl are în rolul principal pe cunoscutul actor și profesor Bács Miklós (actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), împreună cu actorii arădeni Roxana Sabău, Carmen Vlaga Bogdan, Ovidiu Ghiniță, Adriana Ghiniță, Ștefan Statnic, Dorina Darie Peter, Călin Stanciu, Ștefan Dogaru, Alex Popa, Calița Nantu, Bogdan Neciu, Florin Covalciuc, Marian Parfeni și invitații speciali Petre Ghimbășan (actor al Teatrului „Regina Maria” Oradea), Tudor Jula, Medeea Chiriac (absolvenți ai Facultății de Teatru şi Film / UBB Cluj), Theodora Sumăndan, Sofia Muntean, Nina Vasiljević și Alexandru Boteș.
Actorul Petre Ghimbășan vine pe scena arădeană în baza unui protocol încheiat între Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și Teatrul „Regina Maria” din Oradea, care presupune o colaborare strânsă timp de un an, atât „schimb” ocazional de actori, cât și reprezentații ale spectacolelor arădene la Oradea și cele orădene la Arad.
În premieră în România
„Luntrașul” / „The Ferryman”, este o piesă de teatru inspirată din povestea de viață a soției dramaturgului britanic Jez Butterworth și a fost lansată oficial în aprilie 2017 pe scena Teatrului Royal Court din Londra, în regia celebrului cineast de Hollywood Sam Mendes („1917”, „American Beauty”, „007: Skyfall”) .
În România, apare în premieră pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, tradusă de Bogdan Budeș.
Spectacolul regizat de Horia Suru aduce în discuție teme universale și oferă publicului o bucată de realism psihologic construit cu minuțiozitate, din viața unui cămin aflat într-o perioadă tulbure din istorie, invitând la o reflecție asupra impactului pe care extremismul ideologic îl poate avea asupra vieților individuale și comunitare.
Sinopsis: Suntem la sfârșitul lui august 1981, în regiunea Armagh din nordul Irlandei, în casa familiei fermierului Quinn Carne – fost membru al armatei republicane irlandeze (IRA). În timp ce pregătirile pentru sărbătoarea recoltei sunt în toi, un secret devastator despre fratele lui Quinn este dezvăluit, schimbând destinele întregii familii pentru totdeauna. La 43 de ani de la conflictele violente din Irlanda de Nord, subiectul piesei capătă noi valențe și semnificații, explorând conflicte și relații complexe dintr-o comunitate izolată. Este o poveste puternică despre familie, adevăr, dreptate, răzbunare, iubire și limitele naturii umane sub presiune.
Echipa artistică a noii producții este formată din: Bianca Veșteman și Grigore Pușcariu (scenografie), Horia Suru și Alex Dancu (lighting design), Cezar Antal (muzica originală), Horia Suru (ilustrație muzicală), Laurian Popa (video design și grafică) și Ioana Florentina Manciu (asistență regie). Ea este completată de: Cosmin Lupan (sunet), Cosmin Blaga (sufleor), Emanuel Florescu (regia tehnică), Ștefan Hodoșan, Vasile Stan, Sergiu Poenar, Florica Valea, Kinga Brenda Basiszta, Krisztina Mezei, Lavinia Pabin, Attila Knapik, Alex Kreszta, Daniel Șod, Marian Grindei, Pavel Ivanici, Mircea Dimed, ing. Stan Ion (tehnic) și Carmen Ispas (impresariat artistic).
Biletele pentru premieră pot fi achiziționate atât de la casieria Teatrului Clasic, cât și online de pe platforma www.eventim.ro.
* spectacolul este prezentat cu acordul lui Fred Specktor.
Comentariile portalului
Pentru asta folosiți aeroportul pentru motoare turate și Festivaluri de proșt gust gen aoa toate abonate la bani publici .aeroportul trebuie folosit pentru zboruri nu pentru sindrofii politice
Ipocrizia generalizată ridicată la rang de mitologie oficială...când colo....afăra-i vopsit gardu` înăuntru leopardu`
Stimați reprezentanți ai legii, o singură întrebare aș avea: În curtea DSP-ului oare când catadicsiți a vă uita, la neregulile cât carul, în urma multor, (...)