miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Luni, 3 iulie, a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată

  de - | 4 iulie 2023, 8:53 PM | Internaţional

  0

  Centrul pentru prognoza meteorologică din SUA a transmis că temperatura globală medie a ajuns la 17,01 grade Celsius pe 3 iulie 2023, depășind astfel recordul anterior înregistrat în august 2016 și în 24 iulie 2022, de 16,92 de grade Celsius, scrie Biziday, citând Reuters și Forbes.

  Specialiștii menționează că valurile de căldură au lovit sudul Statelor Unite, China (unde temperaturile au depășit 35 de grade Celsius) și Africa de Nord (unde s-au înregistrat aproape 50 de grade Celsius). De asemenea, în Antarctica au fost înregistrate temperaturi peste mediile normale.

  Reuters amintește că baza de cercetare ucraineană Vernadsky aflată în Insulele Argentine din Antarctica, a depășit recent recordul de temperatură cu 8,7 grade Celsius. „Aceasta nu este o realizare care ar trebui sărbătorită”, a declarat Friederike Otto, cercetător în domeniul climei, adăugând că: „Este o condamnare la moarte pentru oameni și ecosisteme”.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.