joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Luna mai aduce „Concerte’n sat” la Vinga, Mănăștur și Mailat

  de Special Arad | 20 mai 2021, 2:12 PM | Cultură | Vinga

  0

  Asociația Culturală Timorgelfest continuă călătoria în tovărășia sunetelor și ajunge în această lună la comuna Vinga și în satele aparținătoare, Mănăștur și Mailat. În perioada 22-27 mai 2021, „Concerte’n sat” va deschide lumea prin muzică și va concentra comunitățile acestor localități în jurul unui proiect care merită descoperit și dat mai departe – concerte de muzică clasică, completate de o serie de ateliere prin care copiii sunt încurajați să descopere muzica prin joc și joacă.

  Pe parcursul acestor activități vor fi promovate două perioade importante din istoria muzicii – Barocul și Clasicismul, iar concertele vor reuni lucrări celebre din istoria muzicii, interpretate de artişti ai Operei Române, Filarmonicii Banatul şi Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara.

  Patru muzicieni (pian, vioară, flaut şi canto) vor acoperi o paletă vastă a instrumentelor muzicale cu coarde, de suflat şi cu taste:

  – Cristina Deiana Struța (pian) – doctorandă și cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara
  – Bianca Mihăescu (soprană) – artist liric la Filarmonica Banatul din Timișoara
  – Bianca Pomparău (vioară) – artist instrumentist la Filarmonica Banatul din Timișoara
  – Gianluca Vanzelli (flaut) – artist instrumentist la Opera Română din Timișoara

  Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani vor avea ocazia să descopere muzica prin joc și joacă la atelierele coordinate de Cristina Deiana Struța, profesoară de pian cu experiență de 6 ani în lucrul cu copiii. Organizatorii propun o incursiune în lumea cântecelor din repertoriul acestora, dar și descoperirea instrumentelor muzicale simple.

  Programul pe zile arată astfel:

  Sâmbătă, 22 mai, Piața Sf. Treime din Vinga

  ora 18.00: Concert de muzică clasică

  ora 19.00: atelier Descoperă muzica prin joc și joacă

  Duminică, 23 mai, Terasa Căminului Cultural din Mănăștur

  ora 18.00: Concert de muzică clasică

  ora19.00: atelier Descoperă muzica prin joc și joacă

  Joi, 27 mai, Parcul Central din Mailat      

  ora 18.00: Concert de muzică clasică

  ora19.00: atelier Descoperă muzica prin joc și joacă

  Afis Vinga

  „Prin acest proiect ne așteptăm ca tinerii să conștientizeze importanța culturii în toate domeniile, să îndrăgească astfel de manifestări și să devină dornici să promoveze mai departe această idee printre tineri sau chiar în rândul adulților care sunt din ce în ce mai puțin interesați de acest subiect”, spune Cristina Struța, directoarea artistică a evenimentului.

  #Concerte’n sat este un proiect inițiat de Asociația Culturală Timorgelfest și cofinanțat de AFCN.

  Parteneri: Universitatea de Vest din Timisoara/ Facultatea de Muzică și Teatru, Primăria Vinga, Primăria Uivar, Tipografia Grafoprint, Parohia Bisericii Romano Catolice din Vinga, Parohia Ortodoxă Română din Uivar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.