Ludovic Orban: „Primarii , inclusiv din PSD, sunt în pragul revoltei. A fost distrusă capacitatea bugetelor locale de a asigura funcționarea serviciilor publice”

  de Special Arad | 1 aprilie 2019, 6:55 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Ludovic Orban, preşedintele PNL, afirmă că actualul Guvern a provocat un adevărat dezastru în comunităţile locale. Potrivit acestuia, pentru al doilea an consecutiv, bugetele locale sunt literalmente jefuite.

  „Se apropie momentul bilanțului, după ce s-a finalizat procedura de distribuire a veniturilor către bugetele locale și din  ce în ce mai mulți primari, inclusiv primari ai partidului de guvernământ, sunt în pragul revoltei, pentru că își dau seama că Legea bugetului de stat a aruncat în aer bugetele locale și a distrus capacitatea bugetelor locale de a asigura buna funcționare a serviciilor publice, a distrus literalmente capacitatea de a genera noi proiecte de investiții și dezvoltare. Mai mult decât atât, distribuirea resurselor către bugetele locale pune în pericol realizarea proiectelor cu finanțare europeană și realizarea proiectelor din cadrul național de dezvoltare locală”, afirmă Ludovic Orban.

  Liderul PNL spune că sunt foarte multe localități care, „în urma jafului făcut de PSD, sunt în situația în care este pusă sub semnul întrebării inclusiv capacitatea de a putea plăti la timp indemnizațiile către persoanele cu dizabilități și, de asemenea, indemnizațiile către asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități”.

  „Jaful provocat în bugetele locale este fără proporții și riscă să arunce în aer capacitatea autorităților locale de a putea asigura dezvoltarea comunităților pe care  le conduc și de a putea asigura servicii fundamentale necesare în funcționarea  autorităților locale”, mai spune Ludovic Orban.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.