joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ludovic Orban a fost exclus din PNL

  de Special Arad | 12 noiembrie 2021, 12:03 PM | Politikos

  0

  Liberalii au decis astăzi dacă îl exclud pe Ludovic Orban din partid: „Orice membru încalcă statutul trebuie să suporte consecințe”, a spus Florin Cîțu înaintea ședinței conducerii PNL. În replică, Ludovic Orban i-a cerut din nou demisia lui Florin Cîțu.

  Astfel, la finalul ședinței s-a hotărât ca Orban să nu mai facă parte din partid. Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de azi, 12 noiembrie, excluderea din partidul a fostului președinte Ludovic Orban. Au fost 35 de membri BEx prezenți, dintre care 31 au votat pentru excludere. De asemenea, au fost două voturi împotrivă și două voturi nule.

  Își face propriul partid?

  Conform sursei citate, Ludovic Orban a fost întrebat dacă se gândește să-și facă propriul partid.

  Mă voi consulta cu colegii și oamenii care au conștiință dacă îmi voi face partid”, a spus fostul lider liberal.

  Declarația vine în contextul în care o parte din PNL îl contestă pe Florin Cîțu, iar unii liberali și-au dat demisia din grupurile PNL din Parlament. Gestul lui Orban de a înființa un nou partid cu oameni nemulțumiți din PNL ar putea afecta serios credibilitatea de lider a lui Florin Cîțu. Consecințele ar fi grave pentru „echipa câștigătoare”, întrucât puterea acestora ar scădea și mai mult în Parlament și în perspectiva unor posibile alegeri anticipate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.