sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările la Varianta de Ocolire Arad Est au ajuns la 44%

  de Mihai Todoca | 20 mai 2024, 11:54 AM | Știri Arad

  0

  (foto: DRDP Timișoara)

  În urmă cu o trei săptămâni DRDP Timișoara anunța că lucrările la Varianta de Ocolire Arad Est sunt la 38%.

  Azi, într-o postarea pe facebook aceeași DRDP anunță că stadiul lucrărilor a ajuns la aproape 44%, executându-se lucrări de drum, infrastructură și suprastructura podului peste Mureș, dar și la relocarea de rețele de telecomunicații, alimentare cu apă și la rețeaua de iluminat.
  Constructorul, PORR Construct, are termenul de finalizare luna ianuarie 2025, iar investiția se ridică la  347 milioane de lei.

  „Stadiul lucrării la Varianta de Ocolire Arad Est, unde DRDP Timişoara asigură supervizarea proiectului, este de aproape 44%.

  În ultima perioadă, au fost executate următoarele lucrări de drum: decopertare pământ vegetal în zona intersecțiilor, umpluturi terasamente, stabilizare pat drum cu lianți hidraulici, consolidări la rampa pasajului peste calea ferată cu saltele de balast, profilări taluz și îmbrăcarea taluzului cu pământ vegetal, execuție gabioane la rampa pasajului peste CF.
  De asemenea, s-au realizat, pe unele sectoare, strat de formă și fundație de balast.

  Au avansat și lucrările la structuri: infrastructură și suprastructura podului peste Mureș (armare/cofrare elevații, cofrare/armare grindă rezemare, montare grinzi și predale, armare/cofrare/betonare placă suprabetonare, betonare trotuar) și la infrastructura și suprastructura pasajului peste calea ferată (montare tub dren, drenuri, hidroizolație verticală, aplicarea de protecție anticorozivă în intrados etc.).

  Se lucrează și la podețe, la relocarea de rețele de telecomunicații, alimentare cu apă și la rețeaua de iluminat.

  Pe șantier sunt circa 170 de muncitori și personal TESA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.