vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările la podul pietonal de la Trei Insule avansează, chiar dacă mai încet

  de Mihai Todoca | 3 iunie 2024, 3:39 PM | Știri Arad | Strada

  0

  Pentru că podul peste Mureș de la Trei Insule e folosit pe post de material de campanie electorală și nu ca normalitate a administrației locale, și apărând pe rețelele de socializare în mai multe clipuri video, ne-am deplasat până acolo pentru a vedea dacă se lucrează, cum și cât.

  Și am făcut asta deoarece știm că lucrarea este executată de Tehnodomus, o firmă care și-a trecut în palmares și pasarela peste Mureș care duce la Ștrandul Neptun, dar nu fără a acumula întârzieri de peste un an în realizarea acesteia.

  După cum spuneam, am dorit să vedem cum evoluează lucrările de la o săptămână la alta, și ne-am ales o zi de luni pentru a merge și face câteva poze.

  În prima zi de luni (27 Mai) în care ne-am dus, erau cam 4 muncitori pe șantier dintre care unul curăța locul de rădăcinile unui copac aflat la baza fundației, în rest nu a fost prea multă mișcare.

  33

  Azi (3 Iunie), am fost din nou pe șantier, iar lucrările par să fi prins avânt, probabil și campania electorală influențând într-o oarecare măsură disponibilitatea echipei de muncitori prezentă. De data aceasta, numărul muncitorilor s-a dublat, ajungând la 8. Cel puțin atât am numărat noi.

  Știind de ruta alternativă pe la Zădăreni, am făcut un drum în plus să vedem „lucrarea” de pe celălalt mal. Vezi poza de mai jos:

   

  3O fi  mult, o fi puțin… Nu avem de unde să ne dăm seama, dar ne permitem să rămânem rezervați vizavi de respectarea termenului de finalizare. Asta pentru că s-a mai întâmplat și cu alte ocazii.

  Trebuie să subliniem însă că podul de la Trei Insule, cel care s-a rupt și zace și acum în Mureș, nu a fost niciodată în administrarea municipiului, acesta aparținând asociației insularilor. De 6 ani municipalitatea s-a arătat interesată de construcția podului și după ce s-a trecut de hățișurile junglei birocratice, anul acesta ordinul de începere a lucrărilor a început.

  Conform proiectului podul pietonal va avea lungimea de aproximativ 100 m și o lățime de 3,50 m, iar termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie anul acesta.

  Pe drumul înapoi către redacție ne-am oprit și pe un drum lăturalnic care se pare că a devenit un loc în care se depozitează gunoaiele din lucrările de renovare. Deșeurile sunt vizibile de pe drumul care duce către Trei Insule, fiind depozitate pe mai toată lungimea acestuia.

  3333

  Zona este împânzită de saci de gunoi, deșeuri, materiale textile, chiar și un vas de toaletă.

  Poate până la dispunerea curățării zonei, și curățarea efectivă a acesteia, se va finaliza și podul pietonal de la Trei Insule. Până atunci, podul poate sta cuminte la poze, întregind astfel campania electorală a administrației.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.