marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările la noul pod peste râul Mureș, în grafic

  de Special Arad | 18 august 2022, 6:45 PM | Administraţie | Știri Arad

  2

  Comunicat. Lucrările la noul pod peste râul Mureș sunt în grafic. Este concluzia viceprimarului Lazăr Faur care a efectuat joi, 18 august 2022, o vizită pe șantier unde echipa contractată pentru realizarea acestui obiectiv lucrează într-un ritm susținut astfel încât podul să fie ridicat până în vara anului viitor.

  Am observat că infrastructura subterană este deja în mare parte realizată. Testele de calitate ale constructorilor au rezultate foarte bune. Avem încredere că lucrarea va fi de calitate respectând totodată și termenul prevăzut în contract. Pot să vă spun că până la finele acestui an vom vedea structura podului traversând cursul râului Mureș.”, a detaliat viceprimarul Lazăr Faur.  

  La începtul acestui an, Primăria Municipiului Arad și  SC PAB România SRL semnau contractul de lucrări pentru proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”. 

  Poza 1

  În valoare de 165.734.324,98 lei (TVA inclus), contractul prevede: construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste Râul Mureș,  în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor 6 stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale. 

  Lucrările au început în vara acestui an, cu un termen de execuție de 28 de luni. 

  Proiectul Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Am observat că infrastructura subterană este deja în mare parte realizată. Testele de calitate ale constructorilor au rezultate foarte bune. Avem încredere că lucrarea va fi de calitate
   extraordinar de bine,chesoane turnate gresit care se demoleaza…..

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Aș avea doar o întrebare pt dl. Faur: dacă lucrarea „e de calitate și în termenul stabilit”, de ce naiba, muncitorii din poze, sparg de zor bolarzii de beton, deja turnați?
   E bine dacă se corectează LA TIMP o greșeală, dar, mă întreb, ce alte surprize/greseli ne așteapta în continuare, dacă acestea le numim „lucrări de calitate” ?
   Ar fi bine să fie singura, dar… mă cam îndoiesc!
   De urmărit…
   PS: tot n-am să înteleg de ce, în locul stupidelor si ineficientelor autobuze electrice, podul n-a fost prevăzut, central, cu cale de rulare pt TRAMVAIE , PE LÂNGA cele 4 benzi de circulație (2 pe sens)?!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.