vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lovitura de grație: KO la ultima fază! Erico aduce în ultima secundă prima victorie pentru UTA după două luni grele

  de Lucian Dănilă | 19 ianuarie 2021, 8:09 PM | Sport

  0

  Am scris și înainte cu câteva ore de acest meci pe care UTA l-a jucat la Voluntari că au trecut aproape două luni de la ultima victorie în Liga 1 pentru elevii lui Gyuszi Balint. Ceea ce a urmat după victoria de la Cluj a semănat cu un dezastru, mai ales prin proporțiile înfrângerilor cu Sepsi sau Astra.

  Ne-a fost o oarecare frică și de meciul cu Viitorul deși acest termen, frică, nu prea are nimic în comun cu sportul. Ne-a fost mai mare frică nouă, celor de pe margine, decât jucătorilor și staff-ului tehnic, asta și pentru că UTA a suferit o oarecare schimbare în bine în această iarnă. Modestas Vorobjovas și Roger Junior au adus consistență în joc, chiar dacă ei nu sunt sută la sută integrați în echipă, iar Liviu Antal a arătat astăzi, în 45 de minute, de ce a fost golgeter în mai multe campionate, asta în ciuda faptului că în această seară nu a marcat.

  Jocul de la Voluntari a fost marcat în primul rând de condițiile în care s-a jucat. Afară era -4 grade Celsius care au tot scăzut spre -6, terenul a fost tare, înghețat, iar ambele echipe jucau sub presiunea imensă a rezultatului, o eventuală înfrângere trimițând gruparea care pierdea spre ultimele locuri.

  UTA a început cu un picior în jumătatea adversă, dar fără a pune mari probleme la poarta lui Lavin. Ibericul s-a remarcat la un șut din afara careului a lui Roger Jr. Și la mingea trimisă de la jumătatea terenului de Albu, minge pe care Lavin a oprit-o în fața porții. Voluntari nu a contat din punct de vedere ofensiv în prima parte și chiar vorbeam cu câțiva amici la pauză că UTA nu a întâlnit în acest campionat o echipă care să arate atât de rău ca gruparea ilfoveană în această seară.

  Gyuszi Balint l-a introdus încă de la pauză pe Liviu Antal în locul lui Oroian, iar mutarea s-a văzut a fost vizibilă. Dacă în prima parte UTA forța mai mult pe flancul stâng, acolo unde Costin l-a blocat tot timpul pe Denis Rusu, acum Liviu Antal de multe ori părăsea zona din margine și a intrat în centru unde și-a creat ocazii. Înainte de ocaziile Bătrânei Doamne, Voluntari putea marca la unica șansă periculoasă la poarta lui Iacob, dar șutul de la 20 de metri din poziție centrală a lui Ricardinho a fost respins în corner de portarul arădenilor.

  Era minutul 50 și echipa din Voluntari și-a consumat deja toate ocaziile. Până la final doar UTA avea să mai atace poarta adversă, dar fie a greșit ținta prin Antal la centrarea lui Vorobjovas (53), fie Lavin a intervenit salvator la capul lui Roger sau în fața aceluiași Antal care a cerut penalty…

  Minutele treceau și Gyuszi Balint a arătat că acea vorbă din clasici poate fi valabilă încă: și-a dorit mai mult victoria. L-a scos pe Albu și l-a introdus pe Neluț Roșu pentru a forța mai mult atacul. În minutul 79 UTA a ratat cea mai mare ocazie a meciului. Același Liviu Antal a fost găsit de Denis Rusu cu o pasă lobată în centrul careului, a preluat pe piept și a șutat în mâna lui Lavin iar scorul se încăpățâna să rămână 0-0. În final, Balint avea să mute post pe post în atac, iar Bogdan Andone l-a introdus pe Balaur pentru a întări defensiva și a se lega de remiza de pe tabelă. Miculescu putea aduce bucuria în tabăra arădeană în minutul 89, atunci când a fost excelent lansat în partea stângă de Cipri Rus, i-a depășit pe Costin și pe Armaș dar șutul său cu dreptul a  fost parat de Lavin. În prelungiri, Uta a beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri. A executat Roger, Benga a reluat cu capul dar Lavin a trimis în corner și secundele treceau. Același Roger Junior a executat, mingea a căzut în careu, a fost atinsă de Tomozei și Liviu Antal, dar a fost împinsă în plasă de Erico da Silva: GOOOOOL și UTA a câștigat în ultima secundă!

  „A fost o adevărată descătușare”, spunea Gyuszi Balint după meci. Cele trei puncte o urcă pe UTA pe poziția a 9-a în clasament, la egalitate de puncte cu Viitorul și FC Botoșani, echipe aflate pe locurile 7-8.

  FC Voluntari – UTA Arad 0-1 (0-0)

  A marcat: Erico da Silva 90+3

  Voluntari: Lavin – Costin, Achim, Armaş, Briceag  –  Ricardinho (84 Grădinariu), Droppa – Ivanov (63 Mailat), Ion Gheorghe (88 Vlad), Lopes (88 Balaur)  – Jetfe (84 Angelov)

  UTA: Iacob – Tomozei,  Erico da Silva,  Benga,  Simos Roumpullakou  – Albu (77 Neluț Roșu), Modestas Vorobjovas  – Oroian (46 Liviu Antal),  Roger,  Denis Rusu (87 Miculescu)  – Hora (87 Cipri Rus).

  Arbitru: Ionuț Coza (Ilfov)

  Asistenți: Daniel Mitruţi (Craiova), Bogdan Gheorghe (Bucureşti)

  Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galați)

  clas 11 1

  clas 22 2

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.