sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Lordul drogurilor” a evadat din pușcărie!

  de - | 13 iulie 2015, 9:23 AM | Internaţional

  0

  Lordul drogurilor, Joaquin „El Chapo” Guzman din Mexic a reușit să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani, a anunțat guvernul țării sale duminică (transmite AFP, citată de Agerpres).

  Guzman a fost văzut ultima dată sâmbătă seară în apropierea sălii de dușuri din închisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitală, după care a dispărut, „evadarea sa fiind confirmată”, a indicat, într-un comunicat, Comisia Națională de Securitate.

  „După ce s-a constatat că el nu a mai apărut”, a fost declanșată alarma. „Au fost lansate operațiuni de căutare în zonă, precum și pe drumurile din statele vecine”, a precizat aceeași Comisie. Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost suspendate.

  După o căutare de 13 ani, armata a reușit, în februarie 2014, să-l prindă pe El Chapo în timpul unui raid nocturn într-un cartier turistic din Mazatlan, în statul Sinaola.

  „El Chapo”, diminutiv de la „chaparro” (bondoc), aluzie la cei 1,64 metri ai săi, a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

  Guzman este liderul puternicului cartel Sinaola.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.