Locurile de joacă din Arad, în atenția Protecției Consumatorului. Au fost aplicate amenzi de 30.000 lei

  de Special Arad | 26 iulie 2019, 12:27 PM | Știri Arad

  0

  Protectia Consumatorilor Regiunea VeSt (Timis), prin Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arad, aduce in atentia publica faptul ca a fost desfasurata in ultima perioada o ampla actiune de control in locurile de joaca din Arad si anunta ca au fost aplicate amenzi care se ridica la 30.000 lei pentru neregulile constatate.

  „Avand in vedere inceperea vacantei de vara si faptul ca siguranta si securitatea copiilor e in centrul atentei, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arad, am desfasurat in ultima perioada o ampla actiune tematica de control privind respectarea prevederilor legale din dlomeniul protectiei consumatorilor in locurile de joaca pentru copii din municipiul si judetul Arad .
  Au fost verificati 5 operatori economici si s-a constatat o serie de deficiente si anume:
  Echipamentele de agrement (mese banci, scarile care deservesc topoganele) aflate in incinta locurilor de joaca amenajate au fost deteriorate rupte, putrezite si cu cuie iesite in afara). Aceste deficiente pot pune in real pericol sanatatea si integritatea fizica a copiilor. Toaletele ecologice nu au fost igienizate.

  Pe langa sanctiunile contraventionale in cuantum de 30.000 lei, au fost dispuse masuri de oprire temporara a prestarii serviciilor de agrement pana la remedierea deficientelor Ca urmare a controalelor efectuate, administratorii locurilor de joaca au demarat o ampla actiune de lucrari si reparatii.

  Toate spatiile de joaca destinate copiilor vor ramane, in continuare, sub atenta supraveghere si nu vom tolera nicio abatere de la prevederile legale”, anunta comisarul sef adjunct Iancu Gheorghe.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.