miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Au fost sau nu „închise temporar” două magazine Lidl în Arad? Precizări de la Protecția Consumatorilor

  de Special Arad | 22 februarie 2023, 10:54 AM | Fact check | Știri Arad

  2

  Comunicatul emis ieri (21 februarie) de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Arad, preluat de presa locală, inclusiv Special Arad, a creat un val de reacții în mediul online. Cititorii noștri au semnalat că cele menționate în comunicat nu reflectă nicidecum realitatea. Este vorba, mai exact, despre așa-zisa închidere temporară a două unități LIDL – de pe str. Dr. Prof. Aurel Ardelean (fosta str. Pădurii) și de pe str. Banu Mărăcine.

  Am cerut o poziție oficială atât de la Lidl România, cât și de la Protecția Consumatorilor din Arad.

  Call center-ul Lidl nu a putut să ne dea informații despre acest caz, dar așteptăm în continuare clarificările supermarketului prin e-mail.

  Între timp, am primit un răspuns oficial din partea lui Gheorghe Iancu (foto), Comisar șef adjunct al CJPC Arad, din care aflăm că cele comunicate de către instituție au fost informații incomplete și, drept urmare, interpretabile.

  Clarificările Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad, la solicitarea Special Arad:

  „Ca urmare a comunicatului de presă referitor la controalele în rețeaua de supermaketuri LIDL, facem următoarele precizări:

  La supermarketul LIDL – locația str. Banu Maracine Arad – s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor ( OTPS ) la zona BAKE OFF, și ca urmare a remedierii deficiențelor constatate,  la solicitarea operatorului economic s-a dispus ridicarea măsurii OTPS si redeschiderea zonei BAKE OFF a doua zi;

  La supermarketul LIDL – locația str. Prof.Dr. A Ardelean – s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor ( OTPS ) la una din vitrinele de produse congelate, și ca urmare a remedierii deficiențelor constatate prin înlocuirea vitrinelor, la solicitarea operatorului economic, s-a dispus ridicarea măsurii OTPS si redeschiderea zonei de vitrine congelate după două saptămâni.

  Facem precizarea importantă că măsura de oprire temporară a prestării serviciilor ( OTPS ) se poate dispune și pe anumite zone din cadrul unității și nu trebuie confundată cu sancțiunea complementară a închiderii unității pe o perioadă de timp”.

  Aceste controale ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor s-au derulat în toată țara în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2023.

  ***

  Așadar, ce nu am înțeles nici noi, nici alții, din primul comunicat, deoarece termenii folosiți sunt destul de „inexpresivi”- asta ca să nu spunem altfel- e că au fost oprite de la comercializare raioane din cele două unități Lidl amintite și nu au fost închise (adică pus lacăt pe ușă) cele două magazine. La raioanele oprite la comercializare au și fost puse afișaje, iar unitățile Lidl erau obligate să remedieze problemele și să demonstreze asta OJPC-ului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum e posibil asa ceva si ce faceti ca instituție publică sa nu se mai întâmple? Ideea unui comunicat e sa fie usor de inteles si cat mai exact, fara a se lăsa loc de interpretare.

   Cine scrie comunicatele astea, a primit vreo sancțiune? Probabil ca nu, că e practică veche in Arad la instituțiile publice. Daca răspunsul e nu, eu as vrea sa știu de ce.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.