Locul misterios în care oamenii adorm brusc, fără motiv

  de - | 29 ianuarie 2017, 7:50 PM | Internaţional

  0

  Locuitorii unui sat suferă, de câțiva ani, de stări de somnolenţă bruşte, fără ca nimeni să poată explica acest fenomen.

  Boala ciudată a afectat, din martie 2013 până acum, sute de locuitori din Kalachi, Kazahstan. Un profesor de la Universitatea Tomsk, Leonid Tikhvanov, este de părere că o mină de uraniu dezafectată poartă vina pentru aceste stări inexplicabile, scrie Rador.

  Mina a fost folosită în timpul Uniunii Sovietice, iar închiderea acesteia nu a fost făcută în mod corespunzător. Potrivit profesorului, emanaţiile de gaze din vechile instalaţii ar putea cauza această somnolenţă.

  „Toţi cei expuşi acestei boli s-au plâns de simptome identice: ameţeală, slăbiciune, pierderea coordonării, lipsa cunoştinţei sau stare aproape de leşin, pe perioade de timp de până la trei zile”, explică profesorul, care continuă să caute explicaţia exactă a acestui fenomen.

  Sursa: Realitatea.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.