duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Locuitorii din Horia se pregătesc să blocheze complet circulația rutieră în semn de protest

  de Tomck@t | 21 martie 2018, 2:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Topic special

  17

  Fotografie de la protestul de acum doi ani (foto: Ioan Suciu)

  Locuitorii satului Horia se arată nemulțumiți de condițiile de trafic pe carosabilul plin de gropi pe drumul județean 709 (care străbate localitatea), din cauza cărora au avut loc multe accidente și care îngreunează inclusiv circulația ambulanțelor. Tocmai de aceea, sâmbăta care vine (24 martie), de la ora 12, vor protesta în plin centru.

  Drumul este unul foarte circulat, făcând legătura comunei Șiria cu Aradul, însă de ani de zile este plin de gropi, din ce în ce mai mari și din ce în ce mai periculoase.

  Protestul planificat are autorizație de la Primărie (vezi actul atașat în galeria foto), iar protestatarii vor fi acompaniați de polițiști, dirijând circulația rutieră și desfășurarea corectă a manifestării. Acesta nici măcar nu este primul protest din cauza stării acestui drum. Localnicii au blocat circulația rutieră la ieșirea din Horia și în primăvara anului 2015.

  Protestul de sâmbătă se va desfășura în centrul localității Horia, traversarea rutieră fiind pusă în dificultate timp de o oră și jumătate. Organizatorii roagă participanții, cei care au mașini, să vină cu mașinile și dacă se poate chiar cu jante îndoite, bucșe, telescoape schimbate sau cauciucuri tăiate.

  Protestul propriu-zis se va desfășura astfel:
  – Toți participanții se vor prezenta cu sau fără mașinile proprii în centrul localității Horia (în fața școlii), iar mașinile vor fi parcate pe ambele părți ale drumului.
  – Protestatarii se vor strânge apoi pe platoul din fața școlii și vor traversa timp de jumătate de oră pe trecerea de pietoni, încercând să blocheze temporar circulația.

  „Cu toții am văzut în ce stare de degradare se află drumul dintre Horia și Arad. Acest drum este un pericol pentru sănătatea noastră, atât fizică, cât și psihică. Având în vedere faptul că acest drum este foarte circulat, vreau să vă dau un scurt exemplu. Probabil toți aveți cunoștință despre faimoasa groapă în care a stat câteva zile o creangă și acum s-a făcut atât de mare încât ocupă jumate din partea carosabilă (în fața casei lui Tibi Bogdan). Vin liniștit spre casă, ajung aproape de acea groapă și un individ de pe contrasens virează brusc înspre mine, încercând să evite groapa în ultimul moment. Am fost atent și am virat și eu brusc, evitând un impact iminent. Acesta este doar un exemplu. Probabil fiecare dintre voi ați pățit ceva asemănător.
  Fac un apel tuturor acelora care circulă pe acest drum, cu mașina proprie/ a vecinului sau chiar cu autobuzul. Trebuie să tragem un semnal de alarmă că așa nu se mai poate. Să lăsăm deoparte comoditatea și împreună să facem un protest”
  , a scris pe Facebook unul dintre organizatorii protestului.

  De asemenea, acesta invită la protest nu numai locuitorii din Horia, ci și pe cei din Șiria, Galșa, Mâsca, Pâncota, respectiv pe toți cei care circulă zilnic pe acest tronson de drum.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Problema nu e vremea!!!!problema e cavau trecut 10 ani de zile din 2008 cand pdl ul e majoritar in cja si nu au fostbin stare sa repare un drum!!!iotcu falca fratii tolea ….pana acum ce ati facut ati dormit!!??vor iesi vor peteci drumul cum au mai facut iar dupa o luna va fii la loc politicienii hoti stiu sa va prosteasca!!!

    +11 voturi
    +1
    -1
  1. Oameni buni care vreti sa protestati faceti fiecare pe numele vostru plangeri penale 1 mie de plangeri penale daca reusiti sa faceti va auzi toata europa de voi!!!acest drum trebuie inchis pt ca pune in pericol vietile participantilor la trafic faceti filmari ca sa avezi dovezi si depuneti cereri la politie si intrebati pe politisti de ce nu au dat in fiecare zi o amenda administratorului drumului aveti drepturi dar nu stiti sa vi le folositi degeaba iesiti in strada se vor rade de voi cu plangerile penale veti creea multe probleme asa veti aparea in presa si atat!!!!si inca ceva uniti va luati va avocati si dati in judecata cja si cereti daune pt masini si morale de miliiane de euro organizati va si luptati !!!!

   +19 voturi
   +1
   -1
   • E chestie de timp pana vei lua un pietroi in parbriz e bataie de joc fata de cetateni dar cam asta meritam asta e soarta cum suntem noi cetatenii neancam intre noi asa sunt si cei care ne conduc in lte tari gropari ca cionca falca ciceac(ati vazut ce a facut la nadlac)balcea nu erau alesi nici sa deschida usa la wc uri!!!ne meritam tot ce avem din.pacate!!

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.