joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Locuitorii din Alfa trebuie să-și parcheze mașinile în aer… chiar mai sus decât parcarea supraetajată a Primăriei Arad, cu toate că soluții există

  de Mihai Todoca, Andreea Daniela B. | 27 ianuarie 2021, 11:27 AM | Telefonul cititorului | Topic special

  1

  Problema locurilor de parcare din tot Aradul nu mai este una necunoscută pentru nimeni, însă se pare că acolo unde s-a rezolvat într-un fel sau altul, lucrurile au fost făcute dar nu prea. Vorbim despre situația din cartierul Alfa pe care ne-a făcut-o cunoscută un arădean din cartierul respectiv. Acesta, la Telefonul Cititorului Special Arad (0749629228),  acuză Poliția Locală de abuz după ce mașina i-a fost ridicată în cursul dimineții de marți, 26 ianuarie. Desigur, autoturismul nu era parcat regulamentar pentru că era pe spațiul verde din apropierea blocului în care locuiește, însă situația este una ceva mai complicată. Cititorul nostru susține că nici el și nici alți locatari nu mai reușesc să găsească locuri de parcare, după ce parcarea a intrat în lucrările care fac parte din Regenerarea Urbană.

  Parcarea la care face referire domnul Remus Aurelian este cea supraetajată, denumită și Fast Park, care din punct de vedere al construcției este finalizată, însă nu este dată în folosință pentru că nu a intrat în administrarea Recons. De aici însă curg niște „birocrații” pe care Primăria ar putea să le rezolve foarte simplu, dar cum nimic nu e ușor și rapid în Arad, o să mai curgă ceva apă pe Mureș până la rezolvarea problemei.

  Revenind, parcarea supraetajată e încă „sub cheie” până la momentul licitației locurilor, iar locuitorii din Alfa sunt nevoiți să parcheze pe unde apucă (trotuar, spațiu verde). Mai mult de atât, peste tot au fost instalate semne cu „parcarea interzisă”, deci teoretic pot să îți parcheze mașinile doar în aer, ca să nu riște să le mai fie ridicate din fața blocului. Chiar de aceea, sătul de situație, cititorul nostru face o propunere și anume să se deschidă parcarea supraetajată până la licitație și să fie dată în folosință, ulterior putând fi scoase locurile și la licitație, lucru care nu ni se pare deloc deplasat. Asta mai ales pentru că semnele cu parcarea interzisă și parcarea supraetajată închisă se cam bat cap în cap. Dacă tot stă goală parcarea respectivă, de ce nu li s-ar permite cetățenilor să-și parcheze mașinile în parcarea destinată lor?

  Și propunerea e atât de bună și pentru că, așa cum am aflat discutând telefonic cu directorul Recons, Nicolae Mehelean, până se va ajunge la licitația locurilor de parcare va mai trece oricum cel puțin o lună și jumătate.

  Obișnuita birocrație întinde nervii arădenilor

  De recepționat, parcarea despre care vorbim, este recepționată de către Primărie, atât doar că nu este în administrarea Recons-ului. Ce să facă până atunci locatarii blocurilor din Alfa? Să stea zi și noapte lângă mașini, doar să nu le mai ridice Poliția Locală?

  Conform legii, după cum ne informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, parcările supraetajate nu se pot folosi încă de arădeni întrucât ele nu au fost date în administrarea Recons. Mai întâi va trebui să se supună la vot un proiect de hotărâre în Consiliul Local Municipal, iar abia după aprobarea acestuia și trecerea în administrarea companiei Recons se va putea trece la etapa licitațiilor. Estimativ, purtătorul de cuvânt ne-a spus că acest lucru se va întâmplă în primăvară.

  Cu alte cuvinte, până în primăvară cel puțin, cetățenii sunt lăsați să se descurce. În loc să fie ajutați de administrație, ei sunt sancționați cu ridicarea mașinilor și desigur, cu plata aferentă de câteva sute de lei ca să poată să și le recupereze.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Da mai, s-au trezit ei sa ridice masinile, dar cand vii seara acasa nu gasesti un loc de parcare, noile parcari sunt facute fara cap, cea etajata degeaba i se va da drumul ca nu va rezolva problema pt ca :
   1. vor fi foarte scumpe si oamenii nu isi vor permite
   2> nu sunt decat cateva zeci de locuri, maxim 100…

   Mai bine ar face locuri de parcare pe malul muresului unde isi plimbi toti inaptii cainii si nu aduna dupa ei !!
   Ca daca vrei sa duci copiii pe iarba calci din rahat in rahat

   A ajuns Alfa cartier de mizerie

   Trist, m-am nascut aici dar mi-e sila de tot…caini, porci de pe marului, plin de tigani, prostituate si interlopi !!!!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.