Locomotivă cuprinsă de flăcări între Șagu și Vinga! Circulația feroviară pe Arad – Timișoara perturbată

  de Special Arad | 23 august 2021, 9:29 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: captură video digi)

  Traficul feroviar este blocat între Timișoara și Arad, după ce locomotiva unui tren de călători a luat foc. 

  Potrivit CFR, traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Șag și Vinga, (linie simplă electrificată), unde luni dimineață s-a produs un incendiu la locomotiva trenului R 2602.

  În trenul cu două vagoane erau 30 de persoane, care au ieșit în siguranță. Ele au fost preluate de un alt tren și duse în siguranță la Timișoara.

  La fața locului au intervenit pompierii care au acționat pentru stingerea incendiului și o drezină pantograf, care va face verificări la linia de contact.

  Șase trenuri de călători staționează în gările adiacente, așteptând redeschiderea circulației, notează digi24

  ISU Arad: „În această dimineață în jurul orei 05.45, Detașamentul Arad cu o autospecială de stingere, cu sprijinul SVSU Vinga si ȘAGU cu câte o autospecială de stingere a intervenit între localitățile Sagu si Vinga la un incendiu ce se manifesta la locomotiva trenului INTERTEGIO 2602 Arad – Timișoara, trenul avea în componența 2 vagoane.

  La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la partea partea din față a locomotivei, violent cu flacăra deschisă. A fost solicitat echipaj de la CFR pentru scoaterea locomotivei de sub tensiune.
  Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, călătorii fiind coborâți din tren. Până la sosirea echipei specializate de la CFR s-a acționat doar pentru protecție.

  Incendiul a fost stins în jurul orei 09.00, în acest moment echipajele acționând pentru răcire a interiorului.

  Călătorii și cele 2 vagoane au fost transportați în gara din localitatea Șagu. Nu s-au înregistrat victime, cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.