sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Liviu Dragnea: „Nu putem da curs unei invitaţii care se bazează pe un articol greşit din Constituţie”

  de - | 13 decembrie 2016, 4:34 PM | Naţional

  0

  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat marţi că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis la consultările pentru formarea guvernului, deoarece PSD vrea să respecte Constituţia.

  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu va merge la consultările de la Cotroceni doar pentru a face exerciţii de imagine. „Nu putem da curs unei invitaţii care se bazează pe un articol greşit din Constituţie. E straniu că sunt chemate la consultări partide neparlamentare. PSD respectă Constituţia. Cum să mergem cu o propunere când parlamentarii nu sunt validaţi? PSD nu va grăbi niciun demers”, a spus marţi Liviu Dragnea, la câteva ore după ce preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri partidele la consultări.

  Liviu Dragnea a mai spus că articolul 85, care stă la baza invitaţiei, prevede inclusiv numirea Guvernului după votul de învestitură din Parlament. „Cum putem face asta când nu avem nici măcar oficializarea datelor alegerilor?”

  Întrebat dacă l-a sunat pe Klaus Iohannis să îi spună că nu va merge la Cotroceni pentru consultări, Dragnea a spus „nu îmi permit să fac asta. Vom trimite o adresă oficială, aşa cum am şi primit o adresă de la preşedinte”.

  sursa : mediafax

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.