Lista rușinii. Aproape 100 de profesori arădeni n-au fost în stare să ia nici măcar nota 4 la titularizare

  de [email protected] | 27 July 2016, 9:15 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  502 profesori au dat examenul de titularizare anul acesta, în județul Arad. 212 candidaţi au obţinut note peste 7 (notă de trecere) şi 164 candidaţi note peste 5, care le permite să profeseze ca suplinitori în sistemul preuniversitar. Dar cum stăm cu cei mai proști profesori din curtea școlii? Până la reevaluarea rezultatelor, cel puțin, avem următoarele date:

  125 de candidați nu au reușit să obțină nota 5, cea mai mică notă acceptată, iar 80 nici măcar nota 4 (patru dintre aceștia, ce-i drept, au atins nota 3,95, ceea ce se rotunjește și devine 4. Cu felicitări).

  Majoritatea cadrelor didactice au întâmpinat probleme la examenul de scris la Limba și Literatura Română, dar se mai întrezăresc și câțiva profesori de Educație Fizică și Sport care, vizibil, nu iubesc prea mult literele. Deși unii dintre profesorii de sport au fost admiși la proba orală și la proba practică, cum ar fi la judo sau la handbal, aceștia au luat note sub 3 la examenul scris.

  În lista publicată de Inspectoratul Școlar Județean Arad mai găsim și trei profesori de arte vizuale care au luat nota 2 la proba scrisă, deși la inspecție și la proba practică au primit note între 7,5 și 8,5), însă… poate, cea mai mare surpriză ne este oferită de un profesor care n-a reușit titularizarea la religie ortodoxă, primind o notă de 3,7 la examenul scris.

  „Performanța” de a obține cele mai mici note (nota 1) au înregistrat-o doi profesori la disciplinele Terapie Educațională Complexă și Integrată, respectiv Educație Fizică și Sport. Niciunul nu este absolvent din promoția anului curent.

  SUB 5

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.