Lista membrilor ATOP, în care apare surprinzător și un jurnalist, a „picat” la vot. Vezi cui i se dăruiesc 1800 de lei pe lună pentru discuții de o „oră”

  de Marius Man | 19 septembrie 2016, 3:32 PM | Administraţie | Topic special

  2

  În urma ședinței extraordinare a Consiliului Județean Arad ce a avut loc astăzi, luni, cei prezenți au putut vedea multe fețe plouate. Și credeți-ne, nu din cauza ploii zdravene căzută de dimineață peste Arad! Ci din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ședință.

  Concret, pe ordinea de zi se aflau trei proiecte: 1. Validarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Arad (ATOP); 2. Modificarea Anexei de la HCJA 24/27.01.2016 privind repartizarea cotei de 20% din sumele defalcate din TVA și a cotei de 20% din cotele defalcate din impozitul pe venid pe anul 2016, precum și a sumelor estimate pentru anii 2017-2019; 3. Aprobarea Metodologiei de atribuire a contractelor de finanțare nerabursabilă pentru activități sportive nonprofit.

  Ei bine, să nu credeți că supărarea a venit în urma unor discuții pe sumele defalcate date către anumite primării din județ. Nici pe Metodologia de atribuire a contractelor pentru activități sportive. Fețele plouate au apărut imediat după votul de la primul punct de pe ordinea de zi, pentru că n-a trecut.  Proiectul pare banal la prima vedere… poate chiar așa este dacă stăm să ne luăm după activitatea ATOP din ultimii ani… o activitate aproape inexistentă, având în vedere că acest organism „nu prea” are personalitate juridică și nu prea poate lua cine știe ce decizii importante, chiar și dacă membrii ar vrea asta.

  Și totuși nu este chiar atât de banal, nu pentru cei care fac parte din ATOP. Cei care nu știu, ATOP-ul este un organism numai bun de muls de către cei din anturajul Puterii. Sumele pe care cei care fac parte din ATOP le iau sunt echivalentul unui salariu mediu net pe economie, adică peste 1800 de lei net pe lună. Doar că la ATOP se lucrează de două ori pe lună, adică la două ședințe, și una durează cam jumătate de oră.

  Citește și: Și tu, Purcaru? De la Opoziție la Putere e o cale netedă și… gustoasă

  Cum spuneam, proiectul n-a trecut de vot, pentru că n-a întrunit suficiente voturi, mulți dintre consilieri abținându-se, iar unul votând împotrivă.

  Ce înseamnă de fapt această cădere a proiectului la vot? Ei bine, fiindcă n-au fost validați membrii în ATOP, organismul respectiv nu-și poate ține ședințele și automat, neexistând ședințe, nu se face plata.

  De menționat este faptul că cel mai supărat dintre toți cei care se regăsesc în lista de mai jos este pemepistul Florin Remețan, care la ședința în care s-a votat prezența lui în ATOP făcea valuri că el vrea ședință „astăzi”. Martorii spun că era cât pe ce să o și bruscheze pe una din angajatele Consiliului Județean Arad pentru faptul că aceasta se chinuia să-i explice că ședințele nu se pot ține până când nu sunt validați toți membrii, iar el, ditamai președintele de partid, nu înțelegea acest lucru.

  În continuare vă prezentăm întregul proiect de hotărâre și componența ATOP:hcja-1 hcja-2 hcja-3

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ATOP-un organism-capusa, format din aceasta adunatura de indivizi care, cel putin o data pe luna, se aduna pentru asa-zise sedinte in care ,,asuda” in gasirea unor solutii de crestere a gradului de siguranta a cetatenilor.In realitate nu fac absolut nimic, se aduna pentru o ceasca de cafea ori de altceva si, dupa o jumatate de ora, pleaca.Iar pentru asta primesc cate 1800 e lei pe sedinta!? Mai mult, cei care reprezinta institutii ale statului vin la aceste sedinte din timpul lor de munca, pentru care primesc salarii!? Mai romanilor, treziti-va! Cum puteti accepta asa ceva? Pentru banii astia o familie intreaga munceste o luna de zile! In ce tara dracului traim?

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Domnilor politisti aradeni, membrii ai CNP, cine l-a desemnat pe comisarul sef Simon Adrian sa faca parte din ATOP? Adunarea voastra generala, sau pur si simplu s-a-npins el…? Pai pentru banii astia…si eu m-as incorda. Dar vedeti ca Legea 218/2002, de organizare si functionare a Politiei, zice ca la sedintele ATOP participa ,,un reprezentant al CNP”, nu presedintele ori vicele. Asadar puteti participa oricare dintre voi.Conditia este sa fiti membrii CNP. Ce, v-ar strica 1800 de mardei pe luna? Pai daca tot suntem la oala cu miere, de ce sa se linga doar Simon pe degete, asa cum a facut-o Bala ani de zile?

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.