Lista medicamentelor esențiale, cu decontare 100%, aprobată de ministrul Sănătății | Document

  de Raluca Medeleanu | 21 iulie 2021, 10:29 AM | Naţional | Sănătate

  0

  Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul prin care a aprobat lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe. Pe listă se regăsesc, printre altele, medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, ori pentru bolile endocrine.

  Medicamentele cuprinse în ordin sunt cele care se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

  Medicamentele esențiale au fost introduse printr-un ordin dat de ministrul Sănătății în 24 iunie, când au fost totodată modificate și normele privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman. Astfel, a fost introdusă o nouă categorie de produse farmaceutice, medicamentele esențiale, pentru care prețul maximal aprobat va fi media celor mai mici trei prețuri din statele din Europa aflate în grupul de țări de comparație, în loc de cel mai mic preț, astfel încât să se asigure disponibilitatea pe piața din România a unor medicamente esențiale pentru pacienți.

  Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaționale a fost publicat în Monitorul Oficial în 19 iulie.

  Lista completă a medicamentelor esențiale, cu decontare 100%:

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.