joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Lista cu medicamentele care pot pozitiva testul antidrog al Poliției

  de - | 29 noiembrie 2023, 5:40 PM | Regional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  O serie întreagă de tratamente pot afecta capacitatea de a conduce mașina, iar multe pot pozitiva testul antidrog rapid pe care îl folosesc politiștii de la Rutieră. Doctorii de la Spitalul CFR Timișoara au realizat o listă cu medicamentele ce trebuie evitate atunci când ne urcăm la volan.

  „Medicamentele pot fi cumpărate cu sau fără rețetă și pot să afecteze abilitățile de a conduce mașina sau utilaje grele (motostivuitor, macara, tractor, etc). De asemenea, sunt anumite categorii de medicamente care pozitivează testul antidrog rapid utilizat de Poliția Română. Atenție! Testul antidrog rapid din saliva NU este influențat, de exemplu, de consumul de: apă, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pastă de dinți, apă de gura, guma de mestecat.
  Mai jos, vă enumerăm principalele clase de medicamente care va pot influența negativ reflexele. Dacă vă aflați sub tratament cu astfel de medicamente: NU întrerupeți tratamentul decât la recomandarea medicului; folosiți metode de deplasare alternative (apelați la familie, prieteni, taxi, transport în comun); informați medicul dacă serviciul dumneavoastră presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele”, explică Adela Filipescu, farmacist în cadrul Spitalului CFR Timișoara, potrivit Opiniatimisoarei.ro.

  medicamente care pozitiveaza testul antidrog lista facuta de spitalul cfr din timisoara

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.