miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Lipova rămâne fără primar! Judecătorii ÎCCJ au respins recursul lui Mircea Jichici în procesul cu ANI

  de Special Arad | 7 iunie 2019, 12:45 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Liopva rămâne fără primar. Recursul făcut de primul edil, Mircea Jichici, în procesul cu Agenția Națională de Integritate  a fost respins ieri de magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

  „Cu majoritate, respinge recursul formulat de Jichici Iosif Mircea împotriva Sentinţei nr.315 din 28 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 6 iunie 2019”, se arată în soluţia pe scurt a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  Unul dintre judecătorii completului a avut opinie separată. „Cu opinia separată a domnului judecător Ionescu Marius în sensul: admite recursul formulat de Jichici Iosif Mircea împotriva Sentinţei nr.315 din 28 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând cauza, admite acţiunea în totalitate”, se mai arată în decizie.

  Inspectorii ANI susțineau (și cu asta au fost de acord judecătorii! ) că: „În calitate de primar, a întocmit și semnat proiectele de hotărâre care au stat la baza adoptării Hotărârilor Consiliului Local al Orașului Lipova din data de 28 mai 2013 și 27 iunie 2013, privind însușirea, respectiv aprobarea PUZ-ului «Parc fotovoltaic cu putere instalată mai mică de 5,5 MW și lucrări anexe: Racord electric la S.E.N., împrejmuire și drum de acces», în favoarea beneficiarului SC R.T.I. Solar SRL, societate comercială cu care acesta avea o relație de angajament și de la care urma să obțină venituri. Pe perioada exercitării mandatului de primar, Jichici Iosif Mircea și soția sa (în calitate de proprietari), au încheiat cu SC R.T.I. Solar SRL (în calitate de superficiar), un contract privind constituirea unui drept de superficie (obiectul contractului fiind reprezentat de imobilul teren arabil aflat în proprietatea soţilor Jichici, dobândit prin moștenire)”.

  Cel mai probabil, scaunul de primar, o dată cu suspendarea lui Mircea Jichici de către Prefectura Arad, va fi luat de viceprimarul Lipovei, Vasile Dodon.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.