joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Liceul Teoretic Pâncota – în continuare scenă de luptă a profesorilor! Noul primar este chemat să rezolve situația

  de Special Arad | 13 iulie 2016, 12:07 PM | Știri Arad

  35

  Știri Arad. Profesorul Ioan Balint de la Liceul Teoretic din Pâncota, prin intermediul Special Arad, a adresat un memoriu noului primar al orașului Pâncota, tema fiind aceeași problemă veche: profesorul Cornea Marinel Dodu. Lăsându-vă să citiți în continuare textul supus atenției primului edil din Pâncota, menționăm că o să publicăm eventuala replică a profesorului acuzat în memoriu, redacția noastră nereușind să îl contacteze telefonic.

  „MEMORIU ADRESAT PRIMARULUI ORAȘULUI PÂNCOTA –JUDEȚUL ARAD, Stimate domnule Pocrișer Dan

  Profesorul Cornea Marinel Dodu de la Liceul Teoretic Pâncota se află în prezent în atenția organelor de cercetare judiciară. Este cercetat în dosarul penal numărul …..  în care așa cum rezultă din ordonanța procurorului a fost găsit vinovat pentru o serie de infracțiuni (…) În urma acestor falsuri, a beneficiat de o așa numită gradație de merit ceea ce înseamnă un plus de 25% la salariul lunar timp de 5 ani ( 2011-2016). Iată un fragment  din ordonanța procurorului: Procurorul încheie ordonanța dispunând  „Renunțarea la urmărirea penală în cauza privindu-l pe suspectul Cornea Marinel Dodu”

  Am contestat soluția procurorului “Renunțarea  la urmărirea penala”. Contestația mi-a fost în final admisă de judecătorul de camera preliminară.

  Iată  un extras din Încheierea Penală, Ședința Camerei de Consiliu  din 20 aprillie 2016:

  “…. Pentru considerentele expuse judecatorul de camera preliminara in temeiul art 341 al6 lit. b) CPP, va admite plangerea formulata de petentul Balint Ioan  impotriva ordonantei de renuntare la urmarire penala din 09.02.2016 date in dosarul nr… al Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu si mentinute prin ordonanta nr … din 07.03.2016 a prim procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu, privind-ul pe intimatul Cornea Dodu si, in consecinta, va desfiinta ordonanta atacata urmand a trimite cauza Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu in vederea complectarii urmaririi penale”

  Altfel spus, urmează a fi dezvaluite toate faptele lui Cornea și ale complicilor lui.

  Mentionez un lucru de care poate nu aveți cunoștință: la începutul anului școlar 2015-2016 în cadrul unei ședințe a Consiliului Profesoral s-a pus în discuție constituirea noului Consiliu de Administrație (CA). din care (conform metodologiei) trebuiau să facă parte patru cadre didactice. Directorul liceului a propus patru colegi între care și pe Cornea. Imediat s-au mai făcut și alte propuneri, apoi s-a votat. Colegii l-au respins pe Cornea, i-au dat un vot negativ, nu l-au dorit în CA. Cornea însă nu s-a rușinat, nu s-a intimidat, nu s-a demoralizat. A mers la  primarul de atunci al orasului Pancota și l-a convins să-l desemneze ca reprezentant în CA. Restul îl știţi. Spre consternarea/indignarea  noastră chiar a devenit reprezentantul primarului.

  Ținând seama de acest mod de a intra în CA pe ușa din dos, dar și de ceea ce este de gravitate maximă – săvârșirea de infracțiuni în scopul obținerii de bani necuveniți ( 14822 lei, suma care ar fi fost mai mare și care ar fi rămas în buzunarul lui Cornea dacă nu interveneam)  veți considera cu siguranță că Dodu Cornea nu poate să vă reprezinte în CA al Liceului Teoretic Pancota, chiar nu are ce căuta acolo. Dumneavoastră nu aveți niciun fel de obligații față de aceasta persoană. Nu dumneavoastră l-ați desemnat. Sunteți interesat și ca primar, dar și personal, de bunul mers al treburilor școlii.

  Puteți  să-l înlocuiți imediat – orice zi contează – nu tebuie s-o amânați până la toamnă când se va constitui un alt CA. Colegii mei vă vor mulțumi ( ma refer la cei 70 de angajați ai școlii care în anul 2014 au semnat acea scrisoare deschisă în care și-au exprimat dezaprobarea fata de manifestările lui Cornea și a secretarei Hadean Marioara Dana, plus a încă vreo 15 persoane care doar din prudență nu au semnat).

  Vă bucurați de o echipa de oameni onești, de bună credință, capabili, corecți (mă refer la membrii consiliului local, la angajații Primăriei, la prietenii dumneavoastră). Aveți de unde alege o persoana potrivită care să vă reprezinte cu demnitate în instituția noastră. Cu stima, profesor Ioan Balint”.

   

  Citește și Cancelaria Liceului din Pâncota aruncă în aer conducerea ISJ Arad. De la „generalul” Mladin la directori, profesori și secretară – incompetență, corupție și scandal pe linie… (I)

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Helooo!!!!! care brand??? esti dus cu capul??? Doar fotbalul si Piros ne lipsesc noua pancotanilor??? Pentru ca in rest avem de toate…. avem canalizare? avem Vale curatata? avem drumuri bune? NU Deci dute si te culca cu tot cu fotbalul tau cu tot

    +4 voturi
    +1
    -1
    • Ca sa te dezvolti tre’ sa fi cunoscut in tara si afara!echipa de fotbal era unul din brandurile orasului..nu primaria tre’ sa finanteze ,ci printr-un parteneriat public -privat in care sa participe cu 10-15%din buget !aceste parteneriate nu au nici o tangenta cu dezvoltarea comunei!fac pariu cu tine ca fosta si actuala administratie nu au atras nici5% din fondurile europene destinate oraselor mici ca pancota!dar tu ai mintea prea odihnita ca sa gandesti!

     +7 voturi
     +1
     -1
     • Hmmmmm…. mediu privat mai investeste in fotbal??? Dvs d-le Stoica ai sponsorizat echipa? Si ca sa fim sinceri cine mai baga bani in fotbal in ziua de azi, cand echipe de traditie, care au jucat in competitii europene sunt azi in insolventa sau declarate in faliment.Si daca au auzit romanii de Pancota cu ce ne-a ajutat acest lucru??? Cu nimic! Daca dvs. credeti ca asa vom evolua ca oras va inselati. Trebuie atrase fonduri europene si facute investitii care intradevar sa ne aduca notorietate si nu o echipa de fotbal obosita, care avea foarte putin localnici in lot

      +3 voturi
      +1
      -1
  1. Sunteti informati eronat, la Pancota la scoala nu exista nicio scena de lupta reala, eventual una virtuala: Balint contra Balint (in cel mai fericit caz cu cel care-l pune sa semneze, se stie bine cine e), din nefericire toata lumea are doar de pierdut : elevi,profesori, comunitate.

   +60 voturi
   +1
   -1
  2. Balint, ar trebui sa te mai oprești!!! Nu ai ce face ??? Mai bine strai dracului in banca ta si gata. Nu ar trebui sa te doară capul de ceea ce fac alții. Dumnezeu nu bate cu bâta! Nu v-au ajuns cate vi s-au întâmplat???????? Nu credeți ca sunteți bătut de Dumnezeu destul ? Sau ce vreți … Ce urmăriți??? Penibillll

   +55 voturi
   +1
   -1
  3. După un an de directorat,tuleii i-am tăiat,teava am plantat,betoane am turnat,din domeniu public am furat,proprietatea mi-am lărgit ,ce sa faci m-am smecherit.Decapotabila i-mi voi lua sotioara o voi plimba.Vantul păru ii flutura,matreata ne-o spulberă.

   +49 voturi
   +1
   -1
  4. Azorele, Azorele, dupa ce comenturile le-ai vazut, repede flexul in mana l-ai pus si tarasi pe vale te-ai dus,stalpii sa-i imburzi,i-ai taiat pe rand pe toti dar te rog frumos nu uita, pe domeniul public ti-au mai ramas cativa, odihneste-te putin si treci la treaba in graba ca se anunta vreme rea si daca continui tot asa apele te vor inunda…la primaria tot ai fost,memorii tu tot ai facut, pamantul in plus nu-l poti lua, ca nu a iesit cine trebuia (Monelache),dar nu te necaji, pamant vei avea destul cand sub 2m tu vei fi! :)))

   +65 voturi
   +1
   -1
  5. Oameni buni,:sa lamurim un lucru, se stia de aprox. 2 saptamani ca noul primar si consiliul local si-au desemnat reprezentantii in consiliul de administratie al liceului, fapt de care cu siguranta nu era strain nici „bunul Samaritean” si nici Gotau, dar nu asta e scopul lor, ci un nou si nesfarsit articol („memoriu”) de senzatie, de ponegrire si defaimare a lui Cornea si in mod explicit al scolii.Trageti singuri concluziile.

   +31 voturi
   +1
   -1
  6. Fara a face memorii, am si eu o intrebare,mai exista in legislatia romaneasca AUTOSESIZAREA, deoarece primaria sau politia orasului ar trebui sa se autosesize pt ca Sarb Zorel a intrat cu gardul pe domeniul public, adica tulburare de posesie , atat pe lateral spre sosea cat si spre vale, vechea oranduire l-a musamalizat, poate cea noua va face lumina, balint ai subiect de memoriu sau primesti si tu de un rand de ceapa?

   +33 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.