Inspectorul școlar general Marius Göndör comentează criza de la Liceul Național de Informatică: „Departe de a fi o decizie finală!”





Memoriul semnat de circa 300 părinți ai elevilor de ciclu primar de la Liceul Național de Informatică a fost depus și la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), semnatarii opunându-se categoric variantei de a muta orele, din februarie, în imobilul de pe str. Eminescu, pentru o perioadă de mai bine de un an, cât se vor desfășura lucrările de renovare a școlii.
Motivele pentru care părinții consideră necorespunzătoare condițiile din clădirea de pe str. Eminescu le-am detaliat în articolul de ieri, unde am prezentat și poziția conducerii școlii.
Tot ieri, memoriul a fost ]nregistrat și la IȘJ Arad, astfel că astăzi am luat legătura cu inspectorul școlar general Marius Göndör pentru a afla care este poziția instituțieii cu privire la nemulțumirea majorității părinților din cele 18 clase vizate și dacă se ia în calcul vreo altă soluție.
Acesta a susținut că mutarea pe strada Eminescu nu a fost încă stabilită, ci e doar o variantă luată în calcul și că o rezolvare a problemei se va încerca săptămâna viitoare, când este programată o întâlnire la Liceul Național de Informatică împreună cu conducerea școlii, constructorul și reprezentanții Primăriei Arad.
„În primul rând, acea mutare posibilă, probabilă, ipotetică nu este o decizie finală. Este o variantă, încă nu am luat în calcul toate variantele posibile. Eu am invitat Primăria și constructorul, săptămâna viitoare, la o întâlnire la școală, să găsim varianta cea mai bună. Nu știu de unde s-a lansat toată nebunia, dar nu este o decizie stabilită mutarea.
Vom discuta cu constructorul, să luăm în considerare să lucreze și doar o parte, pe etape, dar doar constructorul poate să spună dacă mai găsește și alte spații poate pe Iuliu Maniu. Dar mai durează până se începe acolo, câteva luni. Oricum nu era o chestie decisă, finală, de nemodificat”, a declarat pentru Special Arad inspectorul școlar general.
Întrebat fiind dacă s-a încercat identificarea altor spații care s-ar preta mutării, în cazul în care constructorul va fi de părere că nu se va putea lucra pe părți, Marius Göndör a susținut că imobilul de pe str. Eminescu, aparținător Fundației Goldiș, este singurul care se pretează:
„Câte spații libere sunt? Nu prea sunt spații. Discuția cu clădirea de pe Eminescu a fost o variantă care s-a folosit până acum. Din câte știu e singura clădire care are săli de clasă. De aceea a fost poate prima discutată, pentru că asta s-a folosit și pentru alte școli, pentru Ghiba Birta, pentru Pedagogic. Dar, repet, e una dintre opțiuni și de departe de a fi o decizie finală”, a declarat Marius Göndör.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)