luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Liceele din Ineu și Miniș – sau cum să fii cel mai prost din curtea școlii ani la rând?!

  de Lucian Valeriu | 8 iulie 2015, 10:12 AM | Educaţie

  4

  Ce școală s-o fi făcând, frate, la Ineu și la Miniș; ce profesori cu retard educațional predau acolo – din moment ce, iată, ne-au obișnuit cu făcutul de râsul întregii țări de ani de zile-ncoace?!
  Nici anul ăsta,de la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu și de la „Vasile Juncu” din Miniș nu a luat nimeni bacalaureatul – așa că iarăși ținem primele pagini ale naționalelor zile la rând.
  Cu 13 la 0 a pierdut Minișul „lupta cu bacul” și cu 10 la 0 Ineul… și nu e prima oară – e suficient să le răsfoiești propriile site-uri ca să te convingi despre ce discutăm, de fapt.

  Haideți să dăm click împreună:
  – Intrăm pe http://www.liceulminis.ro/ Aflăm „Nou! Ziua portilor deschise! Conducerea Liceului Tehnologic „Vasile Juncu” Miniş vă invită în data de 19 februarie 2015, între orele 8,00- 18,00, la ziua porților deschise care va avea loc la sediul şcolii generale din Ghioroc, nr.2. Director, Prof. Selegean Emilia!” Tare sau cum?… Breaking News în toată regula! Pe pagina „Bacalaureat” putem citi cu deosebit interes… retrospectiv, mare cât casa:

  diplomabac

  Bacalaureat 2011

  O adevărată delectare… dacă n-ar fi trist! Cum Dumnezeu să nu pice bacul elevii, dacă profesorii au rămas în 2011 cu actualizările, iar ultimul „breaking” e despre nimic?! Cum e posibil așa ceva în epoca internetului, a filmărilor examenelor și a comunicării live?!

  Sava Brancovici Ineu are pagină de Facebook, pe care și-o actualizează. Ea, pagina, trimite la http://www.savabrancovici.ro/ –cum ar veni, mai oficial decât atât nu se poate… iar pe site poți citi, cu un interes la mișto, desigur, despre Ofertă educațională 2012-2013, Oră începere examen proba C – 25.06.2012 și alte asemenea… actualități. 

  Nici o vorbuliță despre promovabilitate… rezultate școlare… nicăieri!

  Discutăm despre clase cu 30 de elevi… din care e ușor de calculat câți ajung, măcar, să dea Examenul de Bacalaureat. Și, știm – situația liceului „Sava Brancovici” din Ineu e una mai specială… elevii de acolo sunt, marea majoritate, foști copii cu nevoi speciale… și știm și că bacalaureatul nu e o prioritate a lor. Dar atunci n-ar fi mai corect să își promoveze exact starea de fapt și de drept pe care o reprezintă în economia unui sistem… și așa fără repere exacte?! Să nu pozeze în „liceu normal, ca oricare altul” și să-și actualizeze barem propriul site – aliniindu-se unor vremuri în care elevii învață… tot ce învață… de pe internet? Cum să îți ia ție elevii bacalaureatul, când tu ai rămas cu bacalaureatul în 2011 și, din ce postezi, mai degrabă se deduce că ții neapărat la titulatura de „cel mai prost din curtea școlilor românești”?!
  Asta ca să nu mai vorbim despre „liceul” din Miniș… care nici măcar scuza „elevilor cu nevoi speciale” n-o are…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nene Valeriu,nu ai auzit ca la Ineu sunt 2 licee? Daca nu, iti spun ca este vorba doar de Liceul Sava Brancovici.Ca ziarist este jenant sa generalizezi fara sa cunosti situatia exacta. Tocmai ai facut un rau imens Liceului M. Viteazul din Ineu.Poti sa-ti ceri scuze.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Ineuane, imi cer scuze daca tu gasesti vreo referire la Liceul Mihai Viteazul si daca mai gasesti unul in afara de tine care sa nu gaseasca referirea exacta la Liceul Sava Brancovici. In caz ca nu, iti dai tu un cap de tastatura?…

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.