Libertate din 15 mai! Gata cu restricțiile de noapte și purtarea măștii. Anunțul președintelui

  de Mihai Todoca | 13 mai 2021, 6:20 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Într-o conferință de presă transmisă live pe facebook, președintele Iohannis a anunțat că din data de 15 mai, se va renunța la anumite măsuri de restricție. Măsurile la care se renunță sunt purtarea măștii în exterior, cu câteva excepții, și restricțiile de circulație noaptea.

  “Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi până la 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii să avem o evaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste măsuri sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi de gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Atât de simplu este. Prima etapă va avea loc în 15 mai, următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 august”, a anunţat Iohannis.

  Klaus Iohannis a dat şi câteva exemple de măsuri de relaxare care intră în vigoare de sâmbătă, 15 mai:

  – Se elimină purtarea măştii în exterior, cu excepția zonelor aglomerate, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public.

  – Eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali.

  – Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile de spectatori ocupate, notează știripesurse.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.