Liber la doctorate copy-paste, din nou? Pavel Năstase: „Evaluarea școlilor doctorale de către experți internaționali nu mai este de actualitate pentru moment”

  de - | 10 martie 2017, 8:29 PM | Educaţie

  0

  Școlile doctorale din cadrul universităților nu vor mai fi evaluate în acest an, a spus la Interviurile Europa FM ministrul Educației, Pavel Năstase.

  Anul trecut, fostul ministru, Mircea Dumitru, anunța evaluarea tuturor școlilor doctorale, după ce nenumărați politicieni au fost acuzați că au plagiat.

  Printre aceștia, fostul premier Victor Ponta și fostul ministru de Interne Petre Tobă, cărora ministrul de atunci le-a retras titlurile de doctor.

  În plus, numărul celor care s-au înscris la doctorat a scăzut cu peste 7 mii în ultimii ani.

  La Interviurile Europa FM, Pavel Năstase a declarat că planul fostului ministru ca școlile doctorale să fie evaluate de experți internaționali nu mai este de actualitate pentru moment.

  E de precizat că nicio universitate din România nu se află în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din lume.

  Continuarea pe europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.