duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Leul și vrabia” sau scurtă fabulă despre cum se pune un șef de Inspectorat de Poliție în zilele noastre

  de O. Peniță | 17 noiembrie 2016, 3:56 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  3

  În urmă cu aproximativ o lună, în ograda unui Inspectorat Județean de Poliție, aflat în municipiul Arad, are loc următoarea discuție între leu și un vra…bior trecut bine de 40 de ani, doritor nevoie mare, ca toate animalele, să ajungă tigru… probabil prin schimbare de celule stem:

  Vra… biorul: Auzi, măria ta… acum e rost de ceva funcție, o simt eu. Vorbesc mai mulți pe aici. Am înțeles că vrea unul care se ocupă tot timpul cu strânsul zăpezi, cu troi… enele, neam cu ăla fost la OPC care verifica prețurile la carne în savana noastră, cum spuneam vrea funcția de adjunct în junglă. Nu cred că e potrivit. Vreau eu postul. Cum facem?

  Leul: Cum facem, cum facem, tot asta vreți toți! Funcții! Dar să lucrați… când? Spuneți când? Noi… parcă toată ziua fugim după scaune și fotolii în loc să ne ocupăm și mai asiduu de A.N.-uri. Și, oricum, nu știu cum s-o rezolv. Chiar nu știu. Nu prea am relații… știi cum e, cu vânătorii aia tehnocrații de la București, tot timpul cu ochii pe noi, e greu. Pe ăia nu îi convingi așa ușor, mai ales după ce au spart toba de la mașina ranger-ilor.

  Vra… biorul: Șefu, știu eu cum facem. Mergem și-i luăm de Falcă pe toți. Când îi prinzi de Falcă, nimeni nu mai mișcă!…

  Leul: Auzi mă la ăsta! Cum Falcă, mă, cum la și cu Falcă? Crezi că vânătorul se sperie de o Falcă? Și, până la urmă, cum să ajungi la vânător doar cu o bucată, cu o Falcă?

  Vra…biorul: Măria ta!… Nu înțelegi. Falca asta e mai specială… asta, și fără prea multă viață în ea, că ia medicamente de calmare, are Putere. Și nu știu câte vieți. Și nu știu cum îi „face” pe toți. Cum să vă explic, într-o viață a sa a fost coleg de școală cu mine. S-o fi dat el acu cu Biserica pădurii și cu alte lucruri sfinte, în care nu crede, doar se folosește, dar nu cred că m-a uitat… Mă rezolvă sigur.

  Leul: Bine, mă, dacă zici tu. Dar vreau să merg și eu, nu numai tu, să văd cum arată animalul ăsta mai celebru ca mine, și cu mai multă forță decât un leu! Dacă mă duci și pe mine, mergem chiar în după amiaza asta.

  Zis și făcut. Ajung amândoi la jumătate primar-jumătate falcă în birou, de vorbit nu știm ce au vorbit, dar a doua zi (asta e o figură de stil…) Vra… biorul ajunge unul dintre șefii Inspectoratului Județean de Poliție Arad. Și pentru că, la un moment dat, într-o altă viață, lui Falcă îi plăcea „ordinea” (prima dată ordinea!), ghiciți ce face acum fostul său coleg: ORDINE!… în toate sensurile! Adică primește și… de făcut… tot la ordin!

   

   

  Notă: Acest articol e un pamflet doar pentru că nu confirmă nimeni oficial, dar știm sută la sută că este adevărat.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.