vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lemne în valoare de peste 108.000 lei, confiscate de polițiști în județul Arad

  de Ioana Costaș | 8 septembrie 2023, 10:42 AM | Știri Arad

  0

  Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Arad, au desfășurat o acțiune pentru impunerea respectării legislației în domeniul silvic. În urma controalelor – care au fost efectuate în perioada 6-7 septembrie – o societate comercială a fost sancționată contravențional pentru transportul materialului lemnos cu aviz de însoțire expirat, fiind aplicată o amendă în valoare de 30.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea a 537 de metri cubi de material lemnos – lemn de foc de diferite specii – în valoare de aproximativ 108.500 de lei.

  Reprezentanții IPJ Arad transmit că „deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei – după caz – și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora. În cazul persoanelor juridice, limitele minime și maxime ale amenzilor se majorează de 5 ori”.

  Citește și: Controale pe drumurile din municipiu și județ. Au fost reținute permise de conducere și confiscate lemne

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.