Legile justiției se schimbă din nou, luni dimineață, printr-o ordonanță de urgență

  de - | 12 October 2018, 12:55 PM | Naţional

  0

  (foto: Digi24)

  Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri, la Parlament, că „de principiu” va avea loc luni, la ora 09.00, o ședință de Guvern pentru adoptarea OUG pe legile justiției, înainte ca premierul Viorica Dăncilă să plece într-o deplasare externă, scrie Mediafax.

  Meleșcanu a declarat că premierul Viorica Dăncilă va efectua, săptămâna viitoare, o deplasare externă care va dura întreaga săptămână.

  „Da, confirm. Va fi de o săptămână, este o deplasare în Turcia care va fi în ziua de luni, marți și miercuri vor fi Dubai și Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit”, a spus ministrul de Externe.

  Întrebat dacă va avea loc o ședință de Guvern luni dimineață, înainte de plecarea premierului, acesta a răspuns afirmativ.

  „Da, era programată o ședință de Guvern de la ora 09.00”, a spus Meleșcanu.

  El a precizat că ședința a fost programată pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență pe legile justiției.

  „În principiu este anunțată această dată, urmează să fie confirmată”, a adăugat ministrul.

  Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că este nevoie ca Guvernul să modifice Legile justiției printr-o ordonanță de urgență în maximum trei zile de la apariția în Monitorul Oficial a modificărilor la legea privind Statutul magistraților.

  Curtea Constituțională a României a respins, pe 25 septembrie, sesizarea formulată de președintele Klaus Iohannis referitoare la neconstituţionalitatea modificării Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

  Potrivit Constituției, Preşedintele României este obligat să promulge legea „în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea”.

  Din pachetul celor trei Legi ale justiției, Iohannis a promulgat doar două dintre actele normative, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, respectiv Legea 317/2004 privind organizarea și funcționarea CSM.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.