marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lecție de drept în acordurile lui Mozart, la UVVG

  de Special Arad | 7 mai 2024, 11:06 AM | Educaţie

  0

  „Mozart, pentru juriști …  și nu numai” este denumirea unui eveniment  organizat în Aula Cicio Pop a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Avocatul Paul Popovici, cadru universitar  în cadrul Facultății de Științe Juridice a UVVG a dorit să ofere asistenței un altfel de lecție de educație juridică, din perspectivă muzicală.

  „Mozart pentru juriști este o încercare de a apropia  cultura de studenți și nu numai de studenți, ci de publicul larg iubitor de artă, iubitor de muzică. «Mozart pentru juriști» a plecat de la o idee pe care mi-a sugerat-o doamna grefier Mariana Olaru, aceea de a vorbi studenților despre Mozart. Dar cum să vorbești studenților la Drept despre Mozart când obiectul lor de studiu nu e muzica? Și atunci, fiind cel mai versatil, mai complex compozitor, am putut să mă  apropii de studenți cu ilustrarea unor noțiuni a dreptului de autor cu creația lui Mozart. Acesta este de fapt mesajul acestei acțiuni”, a declarat conf. univ. Paul Popovici, organizator al evenimentului.

  Evenimentul, caracterizat prin eleganță și rafinament, în acordurile lui Mozart, s-a desfășurat în prezența rectorului UVVG, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci și a conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

  Proiectul, inițiat și desfășurat cu succes la Arad, se dorește a deveni un eveniment periodic, organizat și în incinta filialei UVVG din Satu Mare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.